Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ,Yığılca'da yapılan Yığılca İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına katılarak tesisin açılışını yaptı.

Eroğlu'nun yanı sıra Düzce Valisi Bülent Kılınç, Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin K aşıkoğu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürlerinin de katıltığı açılış için Arıtma Tesisi bayraklarla süslendi. Yığılca'nın Bakan Eroğlu'ndan beklentilerini içeren pankartlar da arıtma tesisinin duvarlarına asıldı. Düzce Belediyesi Mehter Takımı açılışta mini bir konser verdi.

Açılışta bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, en başta bu açılışa katılmaya tereddüt ettiğini belirtirken, tesis hakkında detaylı bilgileri aldığında açılışa katılmaya karar verdiğini söyledi. Eroğlu Yığılca'nın içinde bulunan orman deposunun şehir dışına alınacağını söyledi.

Vali Bülent Kılınç ise Yığılca'ya temiz su sağlayacak olan tesisin hayırlı olması dileklerini ifade etti.

Milletvekili Celal Erbay, köylerde yaşayan hanımların da şehirde yaşayanlar gibi medeniyetin nimetlerinden yararlanmaya hakkı olduğunu belirtirken, Kaşıkoğlu ise Yığılca'nın yol ve su sorununun çözülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin ve Kaymakam Mahmut Han Arslan'ın da birer konuşma yaptığı açılış topluca besmele ile açıldı.