Ödenek sıkıntıları, müteahhit sorunları derken yıllardır bitirilemeyen Kültür Merkezi nihayet kapılarını açıyor. 1995 yılında temeli atılan Düzce'nin önemli ihtiyaçlarından Kültür Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün gayretli çalışmaları sonucu bayramlaşma törenine hazır hale geldi. 
Ramazan Bayramı'nda Bakan Özlü'nün “Kültür Merkezini Kurban Bayramı'na kadar bitirip bir dahaki bayramlaşmayı orada yapacağız” ifadeleri üzerine hız kazanan Kültür Merkezi, yarın ilk defa bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 
Düzce'nin beklenen yatırımlarından biri olan ve Dr. Faruk Özlü'nün bakan olmasıyla birlikte sonunda Düzcelilerin hizmetine açılacak Kültür Merkezi, Düzceli vatandaşlar için 'bayram hediyesi' niteliği taşıyor.
Dr. Faruk Özlü'nün Düzcelilere verdiği söz ile çalışmaları hızlanarak bayramlaşma törenine hazır hale getirilen Kültür Merkezinde 415 kişilik büyük salon, 
136 kişilik küçük salon, sergi salonu, atölyeler ve bürolar bulunuyor.

Öte yandan yapıldığı günden bu yana sorunların yaşandığı Çilimli sapağında bulunan kavşağında asıl olmadı gereken yere yapılmasında Bakan Özlü'nün büyük desteği bulunuyor.
Düzce, Faruk Özlü'nün Bakan olmasıyla birlikte yarım kalmış projelerden ve sorunlu noktalardan adım adım kurtuluyor.

Haber; Ş. ÇAKIR