Düzce'de yıllardır devam eden geleneksel hale gelen bayramlaşma bu yıl daha farklı bir ortamda gerçekleştirildi.Düzce'nin yıllardır özlemini çektiği bakana kavuşmanın sevincini yaşayan Düzceli bu yılki bayram pogramına Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanın katılmasıyla bir anda yoğun ilgi seline dönüştü.

BAKAN ÖZLÜ FERAHLATTI

Valilik Programında saat. 11.00'de Müftülük Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan resmi bayramlaşma programı 20-25 dakika gecikmeyle başlaması salonun kapısında sıcak altında ter altında bekleyen vatandaşları ilk etapta büyük tepkisine yol açtı. Bakan Özlü'nün geleceğini duyarak salonun giriş kapısına yığılan vatandaşlar, sıcak altında ilk etapta isyan ettiler. Kapının açılmasının uzaması ter altında bekleyen vatandaşları ilk etapta isyan ettirdi.

BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU UZADI

Son bayramda salonda az sayıda yer alan vatandaşların aksine bu bayram aşırı sıcak olmasına rağmen Bakan Özlü'nün katılmasıyla birlikte her kesimden vatandaşın bayramlaşma programına  ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı. Bakan Özlü'yle bayramlaşmak isteyen vatandaşlar salonda  uzun kuyruklar oluşturdu.

Kapının açılıp içeri alınan vatandaşlar Bakan Özlü'nün konu hakkında yaptığı "ferahlatıcı konuşma"yla  rahatladı. biraz evvel salona alınmadıkları için isyan edenler bir anda Bakan Özlü'nün "Kurban Bayramı'nda bayramlaşmayı Düzce Belediyesi'nin Kültür Merkezi'nde klimalı geniş bir ortamda yapacağız" sözleri üzerine takdir ve büyük alkışa dönüştü. 

"KURBANDA KÜLTÜR MERKEZİ'NDEYİZ"

Bayramlaşma programlarının bundan böyle Kültür Merkezi'nde yapılacağı müjdesini veren Bakan Özlü, adeta ter altında kapıda bekleyen vatandaşların gönlüne su serpti.

VALİ FİDAN'DAN KUTLAMA

Düzce Valisi Ali Fidan'da yaptığı konuşmada bayramın dini ve sosyal yönden önemine dikkat çekerek bayramın insan ve toplum hayatındaki müstesna yeri ve önemi üzerinde durdu. Bayramda dargınlık ve kırgınlıkların sona ermesi temennisinde bulunan Vali Fidan, katılanların ve Düzcelilerin bayramını kutladı. Vali Fidan'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Selami Emen tarafından getirilen "bayram duası" ile program tamamlandı.

BAYRAMA İLGİ "BAKAN"LA ARTTI

Bu bayram Müftülük Toplantı Salonu'nda son kez yapılan bayramlaşma programınıa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, muhterem eşleri DÜ Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü, Vali Ali Fidan Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  İl Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ayhan Özkan,  İl Genel Meclis Başkanı  Dursun Çakır, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, TSO Başkanı Fahri Çakır, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, başta olmak üzere İGM Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasiler, STK Başkan ve üyeleri ile her kesimden vatandaş bayramlaşma programında hazır bulundu.   


Haber;E.TAYHAN