Düzce 1 Kasım'da yapılacak olan "Genel Seçim" öncesi bir bakanı daha ağırladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan bir dizi ziyaretler için geldiği Düzce'de  son günlerde artış gösteren kadın cinayetleri ile ilgili gazetecilerin bir sorusu üzerine genel bir değerlendirmede bulundu.


Düzce’ye ilk kez geldiğini belirten Bakan Gürcan, Düzce Valiliğini ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı."Özellikle Düzce halkı, huzur ve barış içinde yaşayan örnek şehirlerden biri. Birçok kültür olmasına rağmen hep beraber barış ve huzur içinde yaşayan örnek şehir. Düzce’nin yaşadığı deprem var. Önemli bir deprem atlattı. Ondan sonra yapılanması ve gösterdiği dayanışmayı kutluyorum. Düzce’ye bu anlamda ne tür katkılar getirebiliriz, bunun için buraya geldik. Yapabileceğimiz hizmetler adına bugün incelemelerde bulunacağız” dedi.

            “ŞİDDET ÖNLEME MERKEZLERİNİ BAŞKA İLLERE DE KURACAĞIZ”

Bolu ve Adana’da yaşanan iki kadın cinayetinin hatırlatarak sorduğumuz soru üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Kadın cinayetleri konusunda bakanlığımız yıllardır çalışıyor. Bununla ilgili kanuni düzenlemeler ve uygulamalar noktasında bir hayli yol kat etti. Şiddet önleme ve izleme merkezlerimiz var, onlar hayata geçirildi. Önümüzdeki günlerde yönetmeliği çıkar çıkmaz başka illere de kuracağız. Düzce içinde düşünülebilir. Sadece ev içi cinayetler dediğimiz cinayetlerin sosyal, kültürel analizleri yapılması gerekiyor. Ciddi önlemler alındı zaten. Ama bunların sayısını azaltmak adına elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

            EFTENİ, REHABİLİTASYON MERKEZİ OLACAK MI ?
Dönemin Bakanı Fatma Şahin tarafından gezilip görülen ve incalanan Efteniya Otel'in "rehabilitasyon merkezi" olamsı konusunda her hangi bir girişimde bulunup bulunulmayaacğını da sorduğumuz Bakan Gürcan, konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığını dile getirerek, inceleyip araştırdıktan sonar gerekli açıklamada bulunacağını dile getirdi:

            BELEDİYEDEN BAKANA "TEL KIRMA EL İŞİ"
Bakan Gürcan, önce Valilik Makamında Vali Ali Fidan tarafından, daha sonra Belediye  Başkanlığında Başkan Mehmet keleş tarafından makamda ağırlandı.


Belediye Başkanı Keleş'in içinde "Tel kırma el İşi salon takımı" bulunan hediyesinin verildiği esnada el işi hediyeyi dikkatlice inceleyen bakan Gürcan'la Başkan Keleş arasında  el işinin yapımıyla ilgili ilginç diyalog yaşandı.
 
            ÇOCUK EVLERİ SİTESİ AÇILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Ayşen Gürcan, daha sonra Hamidiye Mahallesi'nde bulunan bir zamanların " Yetiştirme Yurdu"nun bulunduğu alana inşa edilen sevgi evleri olarak da bilinen Düzce "Çocuk evleri Sitesi"nin de açılışını gerçekleştirdi.

 
"Bu güzel mekanları çocuklarımızın hizmetine sunmak için buradayız. Bu ana tanıklık etmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek isterim" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Gürcan kürsüde yaptığı konuşmada Düzce’nin özelliği ve güzelliğini de vurguladı..

            TÜM RENKLER DÜZCE'DE
"Düzcemiz farklı milletlerin bir arada bulunduğu bir arada yaşadığı bir şehrimiz. Düzce’ye baktığımızda Türkiye’nin tüm renklerini görürüz. Düzce bir olmanın birlik olmanın kardeşçe yaşamanın adıdır. Düzce bir millet oluşumuzun değerini taşıyan, millet olma şuurunu dost düşman tüm dünyaya haykıran bir ildir." dedi:

Konuşmasını "Düzce çocuk evleri sitesini çocuklarımıza sıcak bir yuva, aydınlık bir gelecek sağlayacağı inancı ve umuduyla hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sürdüren Bakan Gürcan, bu temele harç koyan herkese teşekkür etti. "Biliyoruz ki sevgi evlerinin her taşında her metrekaresinde çocuklardan sevgi esirgemeyen duyarlı, sorumlu insanların emeği ve alın teri var. Çocuklarımızın da bunun karşılığında topluma faydalı duyarlı insanlar olarak yetişeceğine yürekten inanıyorum" diyen Prof. Dr. Ayşen Gürcan :" Toplum olarak ne ekersek onu biçiyoruz. Onların yüreklerinde karşılığını en güzel şekilde buluyor. Dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler sosyal ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmetlerde de korunma bakımını terk edip tamamen ev ortamında ya da ev ortamına yakın koşullarda hizmeti ön gören yeni hizmet modellerine geçiyoruz.  Bu anlamda sevgi evleri projesini çok önemli buluyoruz. Bundan sonraki süreçte de bakanlık olarak Düzce için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yolumuz uzun işimiz çok. Düzce sevgi evleri yaklaşık 40 evladımıza sıcak bir yuva olacaktır." dedi.
 
            DEVLET OLMANIN GEREĞİ BUDUR 
Düzce Valisi Ali Fidan'da açılışta yaptığı konuşmada devlet olmanın bu tür sistemleri uygulamaya koymakla mümkün olduğunu dile getirerek:"Devletlerin başarısı, toplumların başarısı sanayi, ekonomi gibi alanların yanında sosyal göstergedeki başarısıyla, topluma hizmet etmedeki kalitesiyle ölçülüyor. Siz eğer toplumun her kesimine ulaşabiliyorsanız, ihtiyacı olan herkesin elinden tutabiliyorsanız devletin şefkatli elini onlara gösterebiliyorsanız gelişmişlik göstergesini ortaya koymuş oluyorsunuz" dedi.

Düzce’de genel olarak müesseselerin fiziki alt yapısının gayet iyi olduğunu dile getiren Vali Fidan "Hizmet kalitesini en üst seviyede vermek için uğraşıyoruz. Çocuklarımız burada aile ortamını aratmayacak ortamda yaşayacaklar." dedi. Yapılan konuşmaların ardından 38 çocuğun kaldığı 40 çocuk kapasiteli  4 dubleks binadan oluşan "Çocuk Evleri Sitesi"nin açılış kurdelası kesildi.

Haber:E.TAYHAN