Ak Parti’nin Düzce'de eski koordinatör milletvekili İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik bakanlığına atanmasının ardından Düzce’ye ilk ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Bakan Güllüce’nin ilk adresi Düzce Belediyesi oldu. Güllüce, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Keleş’e hayırlı olsun dileklerini iletmek için belediyeyi ziyaret etti. Bakan Güllüce'yi Başta Vali Ali İhsan Su, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş'ten oluşan kalabalık bir heyet karşıladı. Ardından Belediye başkanlığına çıkan Güllüce, başkan Mehmet Keleş'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve başarılar diledi.

 

 


Bakan Güllüce’ye tablo hediye eden Keleş, Düzce’nin çevre ile ilgili problemlerinin çözümünde çok katkıları olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Bakan Güllüce, daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) 1974 yılında yaşanan Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle Türkiye'yi 90 milyon Euro tazminata mahkum etmesi yönündeki soruya "Hiç haberlerden haberim yok desem doğru olur.” şeklinde cevap verdi ve Avrupa'nın Türkiye üzerinde canının ne isterse o standardı uyguladığını belirtti.

 

 

HUKUK ADINA HOŞ OLMAMIŞTIR


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Güllüce, Danıştay toplantısının hukuki bir toplantı olduğuna dikkat çekti ve orada siyaset yapmanın doğru olmadığını söyledi.


" Danıştay'ın toplantısı. TOKİ'yi konuşmanın yeri değil orası. Siyaset yapacaksan çıkıp yaparsın. Kılıçdaroğlu ile yarışacaksan bunun yeri Danıştay değil. Bunun yeri başka yerlerdir. Koltuğu Kılıçdaroğlu'nda alacaksın diye uğraşıyorsan onun yeri Danıştay'ın hitabet makam yeri değildir. Başbakanı hakaret yeri de değildir. Gidin kendi aranızda cebelleşin. İlle genel başkan olacağım diye Danıştay'da başbakana olur olmaz şeyler söylemek doğru değil. Hukuk adına hoş olmamıştır. Avukat arkadaşlar adına hoş olmamıştır, şık olmamıştır ve ayıp etmiştir" dedi.


FEYZİOĞLU'NUN SİCİLİ DE TEMİZ DEĞİL


Bakan İdris Güllüce, Metin Feyzioğlu'na acemi siyasetçi benzetmesinde bulundu. Bakanın konuşmasının ardından Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da, Feyzioğlu'na sert tepki gösterdi. Korkmaz, "Feyzioğlu'nun sicili de temiz değil. Münevver Karabulut cinayetinde Garipoğlu o kızı kıtır kıtır kesti, testere ile doğradı. Orada Garipoğlu'nun avukatlığını yapan adamdı o. Haktan hukuktan bahsedecek bir sicilide yok. Öylesi bir katili masum çıkartmaya çalışan bir katilden bahsediyoruz" dedi.


Güllüce belediye ziyaretinin ardından Ak Parti Teşkilatına geçti. Burada ilçe ve belde belediye başkanları ile biraraya geldi ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Seçim kazanmak çok zor iş olduğunu dile getiren Güllüce teşkilatı tebrik etti.


Güllüce, “seçim seçim olalı böyle bir zafer böyle bir entrika görmedi. İnşallah Türkiye hep bir ağızdan dediki operasyon yaptırmayız. Türkiye oyun oynanacak ülke değil. “dedi.


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Gülüce’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kınadı. Daha sonra teşkilat tarafından düzenlenen yemeğe katılan Güllüce saat 23.00 sırlarında Düzce’den ayrıldı.

 

Haber;S.Kaşkır