"Terör saldırıları karşısında asla geri adım atmadı"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından devreye konulan terör saldırılarının tüm halkta adeta yeni bir istiklal mücadelesi duygusu yaşattığını belirten Bakan Özlü, "Türkiye, darbe girişimini başarıyla savuşturdu. Terör saldırıları karşısında asla geri adım atmadı. Bu zor şartlar altında sınır ötesine başarılı bir operasyon dahi gerçekleştirdik. Herkes emin olsun ki Türkiye, bu istiklal mücadelesinden yine galip çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Son 100 yıldaki en büyük kaybı..."

Bakan Özlü, sistematik saldırılarla mücadele ederken, güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek için de çalıştıklarını ifade ederek, herkesin her zamankinden daha çok çalışması gereken bir dönemin eşiğinde bulunulduğunu söyledi.

Türkiye'nin güçlü ülke olmasının yolunun bilim ve teknolojiden geçtiğine işaret eden Özlü, Türkiye'nin son 100 yıldaki en büyük kaybının "öz güven kaybı" olduğunu vurguladı. Bakan Özlü, "Biz 2002'den sonra bu öz güveni yeniden kazandırmaya çalışan bir siyasi kadroyuz. Bugün karşılaştığımız uluslararası sıkıntıların kaynağında da bu var." dedi.

"Son FETÖ'cü temizlenene kadar çalışmalar devam edecek"

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin çalışmalar konusunda da açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, bu çalışmalarda hassas davranıldığını kaydetti. Özlü, "Hata yapmamak için kılı kırk yarıyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. En son örgüt mensubu TÜBİTAK'tan çıkana kadar bu konudaki çalışmalar devam edecek." dedi. Ayrıca FETÖ'ye mensup öğrencilerin TÜBİTAK burslarını da keseceklerini bildirdi.

C. ÜSTÜNER