Düzce'de yaşanan sel ve heyelan afetleri nedeniyle devletin zirvesinden ziyaretler devam ediyor. Bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak ve yürütülen çalışmaları yerinde görmek için şehre geldi.



Bakan Kurum, sabah saatlerinde geldiği Düzce'de ilk olarak AFAD il binasında düzenlenen toplantıya katıldı. Düzenlenen toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mustafa Deniz, afeti yaşayan ilçelerde görevli kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve kurum müdürleri de katılım sağladı. 



Afet Koordinasyon Toplantısına katılan Kurum, burada ilin idarecileri ve siyasilerinden son durum ve acil ihtiyaç konularında bilgiler aldı.

Bakan Kurum toplantının ardından 17 Temmuz akşamı felaketi yaşayan Akçakoca Merkez’e hareket etti.



Kurum, Akçakoca Merkez’de yapılan inceleme sonrası felaketin yaşandığı Esmahanım ve Uğurlu Köylerinde inceleme yapmak üzere yola çıktı.