Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Cumhur Önal, Bakanlığı ile ilgili kurum ve konular hakkında incelemelerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi. Önal ve İşadamı Kubilay Kantarcıoğlu öncelikle Vali Adnan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası atıl durumda olan ve Bakanlığa devri söz konusu olan Eftenia otelde incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Vali Yılmaz, otelin yeniden çalıştırılması ve istihdam sağlanmasını istediklerini belirtti.

Bakanlık tarafından hazırlanacağı söylenen raporun içeriği hakkında bir bilgisi olmadığını vurgulayan Bakan Müşaviri Cumhur Önal, incelemeleri devlet gözüyle değil, müteşebbis gözüyle yapacaklarını söyledi.

İş adamı Kubilay Kantarcıoğlu ise son günlerde hareketliliği ile dikkatleri üzerine çeken Düzce'ye gereken yatırımı yapmak için bir ön çalışma yapmak istediklerini dile getirerek “ Düzce halkı en kısa zamanda bunun meyvelerini toplayacaktır” şeklinde konuştu.

Valilik Makamındaki görüşmelerin ardından Vali Yılmaz ve Bakan Müşaviri Önal Gölyaka'ya hareket ettiler. Gölyaka'daki Eftania Otele gelen Yılmaz ve Önal'ı Kaymakam Mehmet Ali Özkan karşıladı. Kaymakam Özkan'ın eşliğinde oteli gezen Önal, otel hakkında mali ve teknik bilgi aldı.
İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz, otelin Düzce'nin dünyaya açılan pencerelerinden biri olduğunu ve bu güzelliği paylaşmak istediklerini söyledi. “Burası Pazar bizde pazarlamacıyız” diyen Yılmaz, bu ve benzeri atıl kalan yatırımları bıkmadan usanmadan yatırımcılara gezdireceklerini belirtti.

Canlandırmak için destek vereceğiz
Bakan Müşaviri Önal ise konuşmasında böyle bir tesisin can çekişiyor olmasını üzüntü verici olarak nitelendirirken, bu tesisi canlandırmak için el birliği ile ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Önal, “bu tesisin canlandırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada bir tesisin varlığı dillendirilmeli. Burayı gün gelecek birisi alacak. Bunun hakkını verecek ve bölge ekonomisine de katkıda bulunacak birisi olmasını istiyoruz. Temizliği, boyasıyla biraz eklentileriyle bu tesis bölgenin gururu olacak durumda. Birinin bunu sahiplenmesi ve bizimde katkıda bulunmamız için buradayız. Elbirliği ile bu tesisi canlandırmak için destek vereceğiz. Bu topyekün bir kalkınmadır.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR