Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü bir dizi açılış ve programa katılmak üzere bugün Düzce’ye geldi.

Fizik Tedavi Merkezi’nin açılışını yaptı
Kaynaşlı gişelerinde AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve parti yönetim kurulu tarafından karşılanan Özlü’nün ilk durağı 20 Kasım tarihinde faaliyete giren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu’daki ek hizmet binasının yeniden değerlendirilmesi kapsamında hizmete sokulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin resmi açılışını yapmak oldu.



Kurdele kesme merasimi sırasında Bakan Özlü ve eşi Onur Özlü’ye Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Milletvekilleri Fevai Arslan ile Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, İl Müftüsü Selami Emen, AK Parti İl Başkan Hikmet Keskin ile hastalar eşlik etti.



Kurdele kesilmesinin ardından Özlü hastaneyi gezdi. Hastalara karanfil de dağıtan Özlü onlarla hem sohbet etti hem de tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı. Hastane yetkilileri Özlü’ye brifing verdi.





Erbakan'ın adı yaşayacak
Kalıcı Konutlardaki açılış törenlerine katılmak üzere bölgeye giden Özlü, ilk olarak Atatürk Anadolu Lisesi karşısındaki Necmettin Erbakan Kütüphanesi’nin açılışını yaptı. Buradaki açılış törenine Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol da katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kütüphaneyi gezen Özlü ve beraberindekiler kütüphane hakkında çalışanlardan bilgi aldı.



"Aranızda bulunamadığım için üzgünüm"
Öte yandan rahmetli Erbakan’ın adının yaşayacağı kütüphanenin açılışına Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Erbakan Vakfı bölge sorumluları toplantısından dolayı açılış töreninde aranızda bulunamadığım için üzgünüm. İlmi çalışmalara katkı sağlayacağına inandığımız eserin kazandırılmasında, ismi ilimle özdeşleşmiş Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren hayatını Milletimizin  ve tüm insanlığın kurtuluşu için mücadele içerisinde geçiren liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin verilmesinde emeği geçen herkese en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.”

Rahmetli Erbakan’ın adının yaşayacağı kütüphanede ruhuna dua eden protokol, son olarak kütüphane önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.




Gençlik Merkezi’nde coşkulu açılış
Özlü daha sonra yine Kalıcı Konutlarda bulunan metruk haldeki iş merkezlerinin yeniden değerlendirilmesi ve gençlerin hizmetine sunulması amacıyla yapılan Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Özlü burada taekvondocular tarafından karşılandı. Gençlik Merkezi’ndeki müzisyenlerin söz ve bestesi kendilerine ait “Ecdada Emanet” isimli şarkı Özlü ve beraberindekilerden tam not aldı. Özlü ayrıca, Gençlik Merkezindeki Servet Sivrikaya Atış Poligonundaki atış programına da katıldı. Son olarak protokol sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.







Çocuk Semt Polikliniğinin resmi açılışını yaptı
Özlü açılışlarla dolu programına Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet veren ve geçtiğimiz günlerde buradan ayrılarak şehir merkezindeki Jandarma Sosyal Tesisleri Karşısındaki yeni hizmet binası ile devam etti. Yeni hastanenin resmi açılışını gerçekleştiren Özlü, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hastaneyi gezdi. Özlü burada İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan ve hastane yetkililerinden bilgi aldı.  






Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü son olarak Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.

Haber: Ö.YILMAZ