25 Kasım 2014 yılında Düzce’yi vahşi çöp depolama yönteminden kurtaracağı ümidiyle Yığılca yolu üzerinde Hecinler mevkiinde hizmete giren  16 milyon lira maliyetli Katı Atık Depolama Tesisi, artık kullanılmayacak. Tesisin faaliyete başlamasının ardından yaydığı koku nedeniyle Hasanlar, Esençam ve Esesntepe köylerinde yaşayan vatandaşlar ayaklanmış, tesise çöp dükülmemesi için gece gündüz nöbet tutup süreci mahkemeye taşımışlardı.

Bakan Ankara'da toplantı yaptı

Mahkeme kararıyla ÇED Olumlu raporu mahkeme kararıyla iptal edilen tesisin faaliyeti durdurulmuş bölge halkında tesis artık çalışmayacak ümidi oluşmuştu. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevresel Etki Değerlendirme raporunu olumlu vermesiyle mahkeme kararıyla kapısına asılan mühür il müdürlüğünce söküldü. Mührün sökülmesiyle yeniden diken üstünde yaşayan 3 köyün halkı sonuna kadar mücadele etti. Son bir aydır yaşanan krize Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında Ankara’da bakanlıkta yapılan Düzce Koordinasyon Toplantısında sona erdi.

Çiçeği burnunda danışman da toplantıda

Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ,Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Özlü’nün yeni siyasi danışmanı Saim Tut ve uzmanların katılımı ile Bakanlıkta gerçekleşen toplantıda Hecinler’deki sorun masaya yatırıldı. Düzce’de uzun süredir tartışılan konuları çözüme kavuşturmayı başaran Bakan Özlü, Hecinler’e çöp dökülmesi sorununu ele alarak son noktayı köylüyü sevince boğacak şekilde koydu.

Düzce’de çöp işleme enerji ve gübre üretim fabrikası kurulacak

 Toplantıda varılan sonuca göre; Hecinler mevkiine çöp dökülmeyecek, Hecinler katı atık bertaraf tesisi kullanılmayacak. Düzce’de çöp işleme enerji ve gübre üretim fabrikası kurulacak.Kurulacak bu yeni fabrika yerleşim yerlerinden uzak bir alanda olacak.