Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'yle birlikte Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Düzce Valiliği'nde Vali Zülkif Dağlı, Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile yaptığı görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Düzce'nin Her Talebi Yerine Getirilecek"
Eğitime yönelik Düzce'den gelen her talebin yerine getirileceğini kaydeden Bakan Yılmaz, Pazartesi günü itibariyle Düzce'ye ilave kaynağın gönderileceğini müjdeledi. Bakan Yılmaz ayrıca, yıl sonu itibariyle diğer illerin kullanmadığı ödeneklerin olması halinde, o ödeneklerle de öncelikli olarak Düzce'nin taleplerinin karşılanacağını aktardı.

Bakan Yılmaz, Yatırımları Tek Tek Sıraladı
Düzce'de eğitim alanında hiçbir eksiğin kalmayacağını kaydeden Bakan Yılmaz, görüşmeler neticesinde Düzce'ye kazandırılması kararlaştırılan eğitim yatırımlarını tek tek sıraladı.

Bakan Yılmaz şöyle devam etti: "İçerdeki görüşmelerimiz neticesinde Düzce'ye 136 yeni dersliğin yapılması, 11 adet yeni okul, 2 adet kız öğrenci pansiyon, 2 adet spor salonu, 2 adet halk eğitim merkezi ve Akçakoca ilçemizin talep ettiği denizcilik lisesini de yerine getirmek üzere biz mutabakata vardık."

"Düzce'nin Eğitimle İlgili Eksiği Kalmayacak"
Düzce'nin eğitimle ilgili değerlerinin Türkiye'nin önünde olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "inşallah bunları da yerine getirirsek Düzce'nin eğitimle ilgili şikayet edebileceği ya da bu böyle olsa daha iyi olurdu diyebileceği bir husus da kalmayacaktır "ifadelerinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, basın mensuplarının NATO Tatbikatıyla ilgili sorusuna ise "müttefikliğe yakışmaz" yorumunda bulundu.

Haber: G. TEMEL