Düzce bir hafta içerisinde ikinci bakanı ağırlıyor. Dün Akçakoca barajı temel atma töreni için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan sonra yarın da (31 Ağustos Cumartesi günü) Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sky Tower Otel'de düzenlenen Wisdom Platform: 2 'Türkiye'nin Ekonomik Gücü ve İleri Teknolojik Atılımlar" toplantısına katılmak üzere Akçakoca'ya gelecek. Öğle saatlerinde başlayacak toplantının ardından Yılmaz akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. Toplantı için gelen Yılmaz'ın Düzce için müjdeli haber vermesi bekleniyor.

 
Bilindiği gibi 2012 yılının Kasım ayında Düzce'ye gelerek Efteni Otel'de incelemede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, atıl durumdaki otelin rehabilitasyon merkezi olarak bakanlığına devredilmesi için hazırladığı raporu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a sunmuştu.
 

Uzun süredir mali sorunlar nedeniyle atıl kalan Eftenia Otel ile ilgili birçok bürokrat, siyasi ve bakanlık yetkilleri tarafından sürecin olumlu geliştiğini yönünde açıklamalar yapılırken yarın Düzce'ye gelen Bakan Cevdet Yılmaz'ın konuya son noktayı koyması bekleniyor. Bu güne kadar yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda tesisin değerlendirilmeye uygun olduğu sonucu çıkarken Bakan Yılmaz'ın bu yönde açıklama yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Böylelikle atıl durumda kalan bir yatırım olan Eftenia Otel'i yeniden canlandıracak ve istihdam sağlayacak olan rehabilitasyon merkezi ayrıca bölge ekonomisine de önemli katkı sağlayacak.

Haber; S. KAŞKIR