1999 Yılındaki depremde işyerleri yıkılan ya da ağır hasar gören bin 697 esnaf için Düzce’nin değişik bölgelerine kalıcı işyerleri yapılmıştı. Ancak gerek yanlış yer seçimi gerek hak sahiplerine dağıtılmadaki yanlışlıklar nedeni ile hem Kalıcı konutlardaki hem de Fevzi Çakmak Mahallesindeki Kalıcı iş yerleri şuan atıl durumda. Kalıcı iş yerlerindeki bu durum Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de gündemindeydi.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak amacıyla Van’a giden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün deprem konutlarının ve kalıcı iş yerlerinin gündeme geleceğini, TOKİ ile Afet İşleri Genel Müdürlüğünün bu konutlar için yer arayışına gireceğini belirtti.

Ergün, ”Kocaeli, Adapazarı, Düzce ve Yalova'da çok farklı yerlere iş yeri yaptılar. Hak sahiplerine 'kura çekeceğiz' dediler. Kaportacıya 3. kattan iş yeri çıktı. Issız, yerleşim olmayan, kimsenin gidip ticaret yapmayacağı yerlere 'kalıcı işyeri yaptık' demek için işyerleri yaptılar. İşe yarayacak yerde ve nitelikte kalıcı işyeri yapmak lazım. Erciş'te ticareti yeniden canlandıracak bir merkezi yerleri tespit etmek, ticaret yapılabilecek yerlerde bu iş yerlerini inşa etmek için çalışma yürütmekte fayda var. Tecrübelerimiz, 'bunu yaparken mahallinde iyi tespit yapmak' gerektiğini gösteriyor. "dedi.

Haber; S. KAŞKIR