Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, halkoylamasına 2 gün kala Düzce’den destek istemeye ve vatandaşları ikna etme turlarına devam ediyor. Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde zamanının büyük bir çoğunluğunu Düzce’ye ayıran Özlü’nün haftalardır vatandaşlara neden “evet” demeleri konusunda yaptığı konuşmalara bağlı olarak sesinde kısıklık meydana geldiği fark edildi.

Güne, Boğaziçi Belediyesi’ni ziyaret ederek başlayan Bakan Özlü, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve beraberindeki partililerle birlikte burada Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan ile bir araya geldi. Özlü, burada yaptığı açıklamasında Düzcespor’un saat 15:00’da 18 Temmuz Stadı’nda Yeşil Bursaspor ile oynayacağı maça da katılım sağlayacağını belirtti.

Ardından referandum ziyaretlerine Çilimli ile devam eden Bakan Özlü, Çilimli İlçe Halk Kütüphanesi’nde muhtarlarla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

“Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var; destek olun”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü burada yaptığı açıklamasında ise, Düzce’nin bu referandumda birinci olma potansiyelinin olduğunu ve Düzce’yi Türkiye’nin gündemine taşımak istediklerini kaydetti. Bakan Özlü ayrıca Düzce’nin kararını verdiğini söyleyerek referanduma son iki gün kala kararını vermeyenlerin de Başkanlık Sistemi’nin referandumdan geçmesine destek olmalarını istedi.

Özlü, “Irak’ın, Suriye’nin ve bölgenin de ihtiyacı olan güçlü Türkiye’ye ulaşmak için son iki gün kar kararsız arkadaşlarımıza telkinde bulunmanızı ve onların da evet demelerini istiyorum. Biz inat etmiyoruz. Bizim inadımız yoktur. AK Parti inat etmez, inandığını yapar. AK Parti Türkiye’de milleti devletle buluşturan bütünleştiren bir siyasi harekettir. AK Parti’ye Türkiye’nin ihtiyacı var; büyük ve güçlü Türkiye’ye dünyanın ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtelif konuşmalarında dediler ki; “Dünya beşten büyüktür.” Bu gerçekten yüzyıla damgasını vuracak tarihi bir sözdür. Gerçekten dünya beşten büyüktür. Bunu herkes söyleyemez. Bunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğiyle, dünya liderlerine yanlışlarını söyleyen tek liderdir.” dedi.

“Çay, çorba parasıyla muhalefet yapıyorlar”
Özlü, Ana Muhalefet Partisi’nin 18 maddelik anayasa değişikliğinin referandumdan geçmesi halinde eyalet sisteminin önünün açılacağı söylemi üzerine de bir açıklama yaptı.

Özlü, “Çok saçma sapan bir değerlendirme. Üniter devlet yapısı Cumhuriyet’in değerlerindendir. Anayasanın başlangıç maddelerinde de devletin yapısı tarif edilmiştir. Böyle bir şey deli saçması. Böyle bir şey olamaz. Bu referanduma 3 gün kala muhalefetin, kafaları bulandırma, kafaları karıştırma söylemi. Geçen de kontrollü darbe söylemlerinde bulundular. Bunlar aslı astarı olmayan şeylerdir. Bunlar seçim öncesinde ortaya atılan balonlardır. Türkiye’de muhalefetin sesi çok çıkıyor ama muhalefetin fikirleri çıkmıyor. Biz sesleri değil fikirleri yükselten bir muhalefet istiyoruz ki bir şey varsa biz de istifade edelim. Maalesef Türkiye’de muhalefet tembel ve Düzce’de de çay, çorba parasıyla muhalefet yapıyorlar. Çok yazık. Üniter devlet yapısı Cumhuriyet’in temel değerlerindendir. Saçma sapan bir söylemdir inanmayın.” diye konuştu.


Çilimli İlçe ziyaretinin ardından Özlü, Kültür Mahallesi’nde bulunan ZD Çikolata Dükkanı’nın açılış kurdelesini kesti. Ardından Düzcespor’un Yeşil Bursaspor ile saat 15:00’da 18 Temmuz Stadı’nda oynadığı maçı izledi. İlk yarının ardından futbolcular ve taraftarla vedalaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı Faruk Özlü AK Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Okan Acar’a ait olan ve Yeni Bağlantı Yolu üzerinde bulunan Olgun Piliç’in açılışını gerçekleştirdi.