Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi tören ve açılışlara katılmanın yanında Düzce ile ilgili proje ve çalışmaları değerlendirmek amacıyla ilin idarecileriyle toplantı yapmak üzere bugün sabah saatlerinde Düzce’ye geldi. Bakan Özlü’nün ilk programının adresi Konuralp Meydanı oldu.Düzce İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi tarafından yürütülen “Konuralp Dünya Turizm Destirasyonu Oluyor Projesi”nin açılışı için eşi Onur Özlü ile birlikte Konuralp’e giden Bakan Faruk Özlü’yü Vali Zülkif Dağlı başta olmak üzere protokol üyeleri karşıladı. Tek tek protokolle selamlaşan Bakan Özlü, açılış öncesi Konuralp Bey’in Türbesi’ni ziyaret etti. Karşılamada bulunmayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, türbe ziyareti sırasında Bakan Özlü’nün yanına gelerek, “Hoşgeldiniz” dedi. 



Türbe önünde edilen duanın ardından proje açılışının yapılacağı Konuralp Meydanı’na doğru yürüyen Bakan Özlü’yü karşılayan bir grup vatandaş tarafından Konuralp hatırası olması için 500’lük tesbih hediye edildi. Bu tespihi diken, delen ve çekenin felç olmayacağı rivayetinden bahsedilmesi üzerine Bakan Özlü, tespihi inceleyerek teşekkür etti. 



“Konuralp Dünya Turizm Destirasyonu Oluyor Proje Koordinatörü Emine Yüksel, bölge turizminin hareketlendirilmesi amacıyla yürütülen ve yürütülecek çalışmalara ilişkin Bakan Faruk Özlü’ye bilgiler verdi. 
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, burada Bakan Özlü’ye Konuralp’in Beypazarı gibi olacağını söyleyerek, “Burada 41 tane bina tescillendi. Bununla ilgili kamulaştırma ödeneği çıkardık. Bunları kamulaştıracağız.” dedi.