Düzce merkeze bağlı Hasanlar, Esençam ve Esentepe Köylerinin ortasında yer alan Hecinler Mevkiinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yeniden açılacağının duyulmmasıyla birlikte başlayan tepki ve endişe üç köy halkını tedirgin ederken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün Yığılca'dan dönüşünde bir araya gelen köylüler, Hecinler Mevkiinde bakan ve beraberindeki heyetinin içinde bulunduğu konvoyu keserek bakan Özlü'den yardım istediler.
 
Bakan Özlü'yle birlikte Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Ak Parti İl başkanı Hikmet Keskin ve beraberindeki heyetin de bulunduğu grup, Yığılca'dan Akçakoca'ya hareket ettiği esnada Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin bulunduğu Hecinler Mevkiinde yolu keserek bakan Özlü'den yardımcı olmalarını istediler.
 
Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Gökmen Günal, Esençam Köyü Muhtarı Cihan Türken ve her üç köyden vatandaşların da hazır bulunduğu grup tarafından Hecinler Mevkiinde karşılanan Bakan Özlü ve beraberindeki heyet,ilk anda ne olduğunu anlayamadılar. Ancak Bakan ve beraberindeki heyet, halkın yolu kapatması üzerine halkı dinlemek ve sorunu kavramak için araçtan inerek halkı dinlediler.Vatandaşlarla ve muhtarlarla bir müddet sohbet eden Bakan Özlü ve beraberindeki heyet, dert ve çarelerin anlatıldığı bir mektupta alarak vatandaşları dinlediler.
 
Bakan Özlü vatandaşları dinledikten sonra yolu kapatan köylülere karşı şu sözleri sarfederek bir anlamda halkı ferahlattı: "Değerli arkadaşlar mektubunuzu aldım daha önceden de mesajlaştık görüştük birkaç toplantı yaptık.Valilikte valimizle belediye başkanımızla toplantı yaptık.Ankara ile görüştük bu konuyu ben özel takip edeceğim.Sizlerle irtibat halinde olacağız.Özel takip edeceğim."

Haber; E. TAYHAN