Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yapı Kooperatifi 34.Olağan Genel Kurulu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro Salonunda Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ve kooperatif üyelerinin katılımıyla yapıldı.



Bakan, tek liste ile yapılan genel kurulda 4 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi. Bakan’ın oy birliği kabul edilen yönetim kurulunda asil üye olarak Ahmet Mutlu, Ömer Soyer, İlhan Yıldır, Bilal Türkan, Cevat Otlu, Nihat Çarıkçı yedek üye olarak ise İsmail Kurt, Nacettin Gül, Mustafa Yaşar Tokcan, Orhan Özçelik, Metin Özdemir, Mehmet Yiğit ve Tuncay Coşar yer aldı.

Genel kurulda konuşan Başkan Bakan, başlangıçta 800 olan fakat zamanla ortak sayısı 514’e düşen kooperatifteki en büyük sorunun ekonomik sıkıntı içerisinde olan ortakların kooperatifle ilgili yükümlülüklerini zamanında ya da hiçbir zaman yerine getirmemeleri olarak ifade etti. Alt yapı çalışmalarının bazılarını bitirdiklerini bazılarının ise yüzde 99 oranında tamamlandığını belirten Bakan, en büyük sorun olan asfalt ihtiyacı için ise Ramazan Bayramının ardından çalışma yapılacağını belirtti. Bakan, kooperatif olarak kullanılan krediyi geri ödeme konusunda gösterdikleri hassasiyetle Türkiye’de bir numara olduklarını kaydetti.

Genel kurulda ortakların A tipi için 200, B tipi için 400 ve C tipi için ise 600 lira aylık aidat ödemeleri oy birliği ile kabul edildi. Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alarak sanayi esnafının merak ettikleri konular hakkında bilgilendirme yaptı. Taşlı, esnafın yanında olduklarının mesajını verdi.

Haber: Y.SEVER