12 Kasım Düzce depreminin 10. yıl dönümü anma programlarına ve bir dizi açılışlara katılmak için Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Düzce Lisesinin yeni binasının açılışını gerçekleştirdiler.

Düzce Lisesinin yanı sıra ilimizde yapımı tamamlanan Farabi Anadolu Lisesi, Beyciler İlköğretim Okulu, Kaynaşlı Osmangazi İlköğretim Okulu, Güzelbahçe, İstiklal, Sevgi, Pakmaya, Gölyaka, Çilimli, Kaynaşlı Abdüssamet Anaokullarının yanı sıra Pekintaş Spor Salonununda toplu açılışları gerçekleştirildi.

Düzce Lisesindeki toplu açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu törendeki konuşmasında, her şeyin başının eğitim ve sağlık olduğunu vurguladı.
Spor salonunda yapılan tören 12 Kasım Düzce depreminin ilk dakika görüntüleri ile geçen on yılda yapılanlardan oluşan sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Bakan Çubukçu, AK Parti Hükümetinin eğitim, sağlık, adalet ve emniyete verdiği önemin vatandaşlarca takdir edildiğini söyledi.

Bilim ve teknolojinin sürekli geliştiği dünyada refah ve sağlık toplumu olmak için öncelikle bilgi toplumu olunması gerektiğini belirten Çubukçu, şunları kaydetti: ''Türkiye'nin gelecekle ilgili hedefleri arasında bulunan sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak, rekabetçi ekonomiye sahip bir bilgi toplumu olmak, eğitimde kalite ve başarıyı yükseltmek gibi amaçların gerçekleştirilmesinde eğitim stratejik bir öneme sahip. Bu kapsamda eğitim-öğretim sisteminde bulunan öğrenci öğretmen, veli, yönetici ve eğitim alanında çalışan tüm bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek toplumsal dönüşümü sağlayacak, çocuklarımızın ilgi, istek ve yetenekleri yönünde yetiştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunacak önemli çalışmalar yapıyoruz.''

Bakan Çubukçu, okul öncesi eğitim konusunda hızlı bir şekilde yüzde yüz okullaşma hedefine doğru ilerlediklerini bildirerek, ''2009-2010 eğitim-öğretim yılının sonunda okul öncesi eğitimde pilot projenin uygulanacağı 32 ilimizin arasında Düzce'mizde var dedi

Düzce Valisi Bülent Kılınç törende yaptığı konuşmada , “12 Kasım depreminden sonra il olan Düzce'de geçen süre içerisinde altyapısını tamamlamaya çalışmış ülkemizin gelişmiş ve müreffeh illeri arasında yerini alma yolunda önemli merhaleler kat etmiştir” dedi.

AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, “Eğitim konularında devletin yanı sıra önemli katkı sağlayanlara teşekkür etmemiz gerekiyor” dedi.

Düzce Milletvekili Celal Erbay'da yaptığı konuşmada, “Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bir daha böyle büyük affetler yaşatmasın” dedi.

Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'da yaptığı konuşmada “12 Kasım'da yıkılan şehrin yeniden imarı konusunda ve yeniden yapılanmada çok zor süreçlerden geçtik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okullar ve anaokulları ile spor salonu yapımlarına katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara her iki bakan tarafından teşekkür plaketleri verildi.