Haziran ayı başlarında meydana gelen sel Düzce’nin birçok bölgesinde zarara yol açmıştı. Yolları çökerten, ekinleri sular altında bırakan, dükkânları ve evleri balçığa döndüren selin, İl genelinde Özel İdare’ye zararı 23 milyon, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ise tarım alanlarındaki zararı 1 milyon 700 bin TL olmuştu.


Selin ardından hazırlanan raporlar neticesinde Maliye Bakanlığı’nın onayı ile Cumayeri için 3 milyon, Yığılca için ise 1 buçuk milyon liralık ödenek Afet Acil Durum Başkanlığı’na aktarıldı. Ancak Düzce’de Yığılca ve Cumayeri dışında Akçakoca, Beyköy ve Gölyaka gibi selden büyük zarar gören diğer yerlerin adının dahi geçmemesi tepkiye neden olmuştu. Yaralarının sarılmasını bekleyen diğer ilçeler için Vali ve siyasilerden oluşan bir heyet Maliye bakanlığının kapısını çaldı.


Vali Ali İhsan Su, Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve Osman Çakır ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek sel felaketinden zarar gören yerler için AFAD kapsamında ödenek talep etti. Ziyarette Çilimli Belediye başkanı Muhsin Yavuz da hazır bulundu.

 

Haber: S. Kaşkır