Geçen yıl hızlı bir başlangıç yapılan kentsel dönüşümü Düzce'nin rafa kaldırıldığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da tescilledi.14 yıldır hasarlı binalar sorunu ile uğraşan Düzce, tüm Türkiye ile aynı anda başlayan kentsel dönüşüm sürecinde sınıfta kaldı. Diğer illerde hasarlı binaların tespiti sona ererek yıkımlar başlarken Düzce’de ise , riskli alanların tespit edilme çalışmaları sonuçsuz kaldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğine Düzce diğer illerin gerisinde gösterildi. Bakanlıktan çıkan sonuç, Deprem yaşamış bir olan Düzce'de orta hasarlı binalardan kurtulmak için bir fırsat olan "Kentsel Dönüşüm"ün ne yetkililer ne de vatandaşlar tarafından yeterince değerlendilemediğini gösterdi.

Türkiye genelinde 6 milyon 500 bin konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında bakanlığa bugüne kadar vatandaşlar kendi istekleriyle 24 bin 38 riskli konut ve dükkan için başvuru yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı