20 yıldır tabir yerinde ise yılan hikayesine dönen kültür merkezi ile ilgili nihayi sonuç alındı. Uzun soluklu yolda Düzce Kültür Merkezi inşaatını tekrar Kültür ve Turizm Bakanlığı devraldı. Tekrar projelendirilerek bu aşamaya getirilen ve muhalefetin ağzından düşmeyen bu merkez, 2015 yılında bitirilerek hizmete açılacak. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Başbakanın bizzat talimatının ardından tek taraflı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Düzce Kültür Merkezi inşaatını devraldığını belirterek; 2015 yılı içerisinde tamamen inşaatının bitirileceğini ifade etti. Korkmaz’ın yaptığı değerlendirmede dikkat çeken bir diğer konu daha oldu. Korkmaz yaptığı açıklamada sadece burayı kültür merkezi olarak düşünmediklerini, Kültür ve Turizm Müdürlüğü de dahil tüm birimlerin bir arada olduğu bir kompleks olarak düşündüklerinin altını çizdi.

Korkmaz "Buranın turizm ile ilgili bütün birimlerin içinde olacağı bir kompleks olarak düşünüyoruz. Bununla ilgili bir çalışmalarımız olacak. Mevcut binanın projesinde beğenmediğim yerler var. Özellikle binanın giriş kısmını hiç beğenmedim. Büyük bir baş ağrısıydı. Bu baş ağrısı yavaş yavaş geçiyor." benzetmesinde bulundu.

Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz konuşmasının devamında Düzce’de siyaset yapan muhalefet parti temsilcilerine eleştirilerde bulundu. Korkmaz "Düzce'de gelinen noktaya bakmıyorlar, bakamazlar da, kapasiteleri yok." şeklinde ifadelerde bulundu.

"Muhalefet yaptığımız işlere, gelinen noktaya bakmıyor, bakamaz da zaten, kapasiteleri yok . Düzce'ye 130 milyon para aktardık. Bütün okulları tekrar ihale ediyoruz. Görmeyen gözlere yapacak bir şey yok." dedi.

 

 

Haber;P.Yıldırım