Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta perşembe gününden itibaren İstanbul programının oluşu nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmenin 23 Kasım Pazartesi (yarın) gerçekleşmesi bekleniyor. 64'ncü hükümetteki görev dağılımını şekillendiren Davutoğlu, son istişareyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan'la yapacak. Türkiye'yi 2023'e hazırlayacak kabinenin kriterleri:

UYUM EN ÖNEMLİ HASSASİYET

Yeni kabine oluşumunda en önemli hassasiyet 'uyum'. Kabinede yedi bölgeden de bakanların yer alacağı belirtiliyor.1 Kasım seçimlerinde oy patlaması yapan bazı illerden seçilen isimlerin ise 'bakanlık'la ödüllendirileceği ifade ediliyor. Bölge ve il dengesine de dikkat edilecek. Doğu ve Güneydoğu ile Ege'deki bazı iller, kabinede temsil edilecek.
 
REFORMLAR HIZLA HAYATA GEÇECEK

Yeni kabinenin reformların hızlı bir şekilde devreye sokulmasını sağlayacak isimlerden oluşacağı belirtiliyor. Ekonomi yönetiminde yer alacak isimlerin bir biriyle uyumlu çalışabilecek isimler olmasına özen gösterilecek. Bakanlıklar arasında koordinasyon görevi üstlenecek başbakan yardımcılarının seçiminde deneyim ve tecrübe aranıyor.
 
'ÖZ'E DÖNÜŞ

AK Parti'nin seçimi kazanmasında önemli rolü olan ve öze dönüşün simgesi kabul edilen 3 dönemlik isimlerden bazılarının bakan olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

GENÇ İSİMLERE DE YER VERİLECEK

Bakanlar Kurulu uyumu gözetilerek, tecrübeli isimlerle gençleri harmanlaması da bekleniyor. Parti kurucularından bazılarının da bakanlar arasında yer aldığı kaydediliyor. Kadın hassasiyeti korunacak. İki kadın bakandan birinin başörtülü olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.