Sezer’in makamına kadar çıkmasına neden oldu. Velilerin, öğrencilerin yaşadığı servis ve yemek sorununu ilettikleri Sezer, “Biz geçen sene öğrencilerin yüzde 20’sine fazla yemek vermişiz ve bu bakanlık tarafından eleştirildi. Devletin katkısını talimat dışında harcama noktasında sıkıntıya sokabilir diye. Yüzde 3’e çekmelisiniz dediler. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız. Onları evlerinden okullarına kadar götürmeyi isteriz. Hepsinin karınlarını doyurmayı isteriz. Ama böyle bir talimat var. Bu harcamalar yarın öbür gün kişiye döner.” Şeklinde açıklama yaparken, Bir veli “ Biz her şeyi devletten beklemiyoruz. Bizde taşın altına elimizi koyarız.” Dedi.

Sezer, taşıma konusunda Tokuşlar ve aynı konumda olan Çaybükü ile Selamlar köylerini de bakanlığa teklif ettiklerini, İki kez yazı yazdıklarını ifade ederken, Kilometrenin altında olduğu için uygun bulunmayıp onaylanmadığını vurguladı. Sezer, “ Bakanlığın uyguladığı bir kilometre var. Bunun altına düştüğünde bizim yapabileceğimiz bir şey yok.O yoldaki sıkıntıyı bende biliyorum. Ben bu konudaki dilekçelerinizi yine de alıp gerekli yerlere ileteceğim. Konuyu İlköğretim genel Müdürlüğü’ne bildireceğim. Kararı verecek ilgili kurum odur.” Diyerek bir anlamda çözümün Düzce’de olmadığını söyledi.

Velilerden biri, “ bu yolda çocukların başına bir şey gelse kiminle muhatap olacağız” şeklinde tepkisini dile getirirken, Görüşme sonrasını umduklarını bulamadan Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayrılan veliler, “ Görüşme bizim açımızdan olumlu geçmedi. Sayın müdürüm oturduğu yerden oradaki durumu tam olarak bilmediği için kanuni durumu söylüyor. Biz en azından Belediye Başkanı’nın o yola kaldırım yapmasını, emniyetin polis tahsis etmesini istiyoruz. Bu sorunu Milli eğitim çözmezse gerekirse sayın valimle o da olmazsa Ankara’dan müfettiş isteyip sonuna kadar uğraşacağız. Bu konuda büyüklerimizden destek bekliyoruz.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN