12 yıldır çözülemeyen hasarlı bina sorunu ile ilgili olarak atılan büyük adımın ardından, hasarlı bina sahiplerine onarım için verilen 3 aylık süre 30 Mart’ta sona erdi. Daha önce yapılan açıklamalarda, onarımı yapılmayan binaların elektrik, doğalgaz ve su gibi hizmetlerinin kesileceği, daha sonra ise güvenlik açısından boşaltılarak yıkılacağı bildirilmişti. Ancak, orta hasarlı binaların onarımı için tanınan sürenin 30 Mart'ta sona ermesinin ardından, 4 ay geçmesine karşın Düzce’de başlayan herhangi bir çalışma yok.
Vali Vasip Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklama Düzce’deki orta hasarlı binaların kentsel dönüşüm yasasından faydalanacağını şuan bakanlıktan gelecek cevabı beklediklerini söyledi.
Bakanlıktan Bekliyoruz
Şahin, “Orta hasarlı binalarla ilgili kentsel dönüşüm yasası çıktı. Bu yasa ile daha iyi çözüleceğini düşünüyorum. Vatandaş hem devlet desteğini maddi ya da manevi alma imkanı sağlayacak hem de diğer yasal imkanlar istifade edecek. Kentsel dönüşüm yasasından istifade edeceğini düşünüyoruz. Bakanlıktan bekliyoruz.”dedi.
Elimiz Rahatlayacak
Vali şahin, Kalıcı işyerleri ile ilgili sorunun torba yasa kapsamında kabul edilen yeni bir kanun hükmü ile aşılacağını ifade etti.

Şahin, “Bugün yayımlanan torba kanunda yeni bir hüküm çıktı. Bu da bizim hep sıkıntımız olan kalıcı iş yerlerimizin ne olacağı ile ilgiliydi. Ödemesini yapmamış vatandaşlarımız ya da ödemesini yapmış devlete iade etmek isteyen hak sahiplerinin yer iadesi, tazminatsız olarak yani kendileri aleyhinde olmayan şartlarda mümkün olacak. Bu düzenlemeyle elimiz rahatlamış oldu.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR