Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine kış lastiği kullanma zorunluluğunun özel otomobillerde uygulanıp uygulanmayacağı hususunda tereddüt yaşandığını belirterek konuyla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Bakanlığımızca 01.04.2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan, “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” ile Kanun maddesine bağlı olarak usul ve esaslar belirlenmiştir. Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme; hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamaktadır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiği uygulanacağı tarih aralıkları ile ilgili duyurular ilgili Valiliklerce yapılacağı bildirildi.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu olmamasına karşın bakanlık tarafından kış şartlarında güvenli seyahat için tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önerildi.

Haber:Y.SEVER