Yığılca’nın Kırık Köyü’nde 6 kişinin de aynı şikayetlerden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması ve bir kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma Sağlık Bakanlığınca devam ediyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Kırık Köyü’nde hanta virüsüne bağlı hastalık ile mücadelenin Sağlık Bakanlığınca yakından kontrol edilmeye başlandığı bildirildi.

Müdürlük yaptığı açıklamada, “Hanta Virüsünün etkilerinin araştırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Erken Uyarı ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanlığında görevli olan Uzman Selda Şahan, Dr. Hamdiye Yılmaz Nemli, Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar Daire Başkanlığında görevli Veteriner Hekim Ahmet Safran konuyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelmişlerdir. İlk olarak İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Mustafa Özyörük’ü makamında ziyaret ederek bilgiler alan ekip; akabinde İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileriyle olayın görüldüğü yerlerde incelemelerde bulunmuşlardır” ifadeleri kullanıldı.