Rize Belediye Başkanı Öncü TV’ye özel açıklamalar yaptı. Ziyaretleri ve görevi hakkında konuşan Başkan Kasap, iller arası diyalog ve ildeki sorumluluklar anlamındaki düşüncelerini paylaştı.

Diyalog oluşması için buradayız
‘Türkiye’de belediye başkanlarının en büyük sıkıntısı nedir?’ sorusuna yanıt verdi. “Kişiler arası bazı anlaşmazlıklar kurumların birbirleriyle olan ilişkilerini zedeliyor. Şehir için kurumlar arası diyalog ve iletişim kanallarının her zaman açık olması ikincisi de belediyecilik açısından düşünülen herhangi bir yatırımın veya faaliyetin mutlaka bir istişare içerisinde olması gerekir. Resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yapılan çalışma hakkında belli bir özelliği olan halkın da görüşleri alınabilir. Bu durum şehir içerisinde şehirlerarasında hatta bölgeler arasında olabilir. Ülkemizin bütün katmalarında  diyaloğun oluşması için buradayız. İller arası diyalog önemlidir.”

Yaptıkları gezinin çalışmalarda hangi noktalarda olunduğunun görülmesi açısından faydalı olduğunu söyleyen Kasap, gelişimin artacağını ifade ederken ziyaretlerle, yeni ortak hedef ve çalışmaların hazırlanmasına zemin hazırlandığını belirtti.
Söylediklerimiz Ankara’dan duyuluyor
Kasap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın Rizeli oluşunun görev yaptığı ile karşı büyük bir sorumluluk getirdiğinin altının çizilmesi üzerine konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi. “Onun zorluklarını yaşıyoruz ama bu durumun avantajları da var. Ben arkadaşlarıma şöyle diyorum: ‘Rize’de bir mikrofona konuşuyorsanız. Söylediklerinizin Ankara’dan duyulduğunu bilin ona göre konuşun.’ Bu şunu gösteriyor. Bunu Cumhurbaşkanımızın duyup duymamasından çok, Cumhurbaşkanındaki sorumluluğumuzun ülke geneline bir olumsuzluğun aktarılmasındaki endişesini taşıdığımızdandır.”

Varlığı bize yetiyor
Kasap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rizeli oluşunun hizmet anlamında artı kazanç sağlayıp sağlamadığıyla ilgili olarak ise ‘Cumhurbaşkanımızın varlığı bize yetiyor. İşlerdeki kolaylaştırıcılığı ise bizim değerlendirmemiz gerekiyor.’ dedi.
Kasap, Rize ve Düzce’nin bakanlık beklentisine yönelik değerlendirmesinde ise bakanlığın bir ile artısının olup olmadığını yorumladı ve şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda özellikle koalisyon ortamlarında bu çekişmeler, aynı hükümetteki diyalog eksikliklerinin getirdiği olumsuzluklar, bakanlığı çok önemli hale getiriyordu. Günümüzde hükümetimizde oluşturulan yönetim tarzıyla çalışan, üreten herkese destek veriliyor. Bir ilde bir bakanın olması, o bakanın o ile geldiği zamanlarda denetleyici bir rolü ortaya koymasından dolayı şehri her zaman tedbirli olmaya yönelik olarak bir yapı oluşturuyor.”

Haber:Y.SEVER