7 ay önce Bakan Şahin incelemişti

Yıllardır atıl durumdaki Efteni Otel'in değerlendirilmesi için top Vali Adnan Yılmaz ve milletvekillerinde.
Geçtiğimiz Kasım ayında Gölyaka'da bulunan ve atıl durumda olan Efteni Oteli inceleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Otelin gaziler ile şehit yakınları için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılması amacı ile Bakanlığına devir edileceği müjdesini vermişti.

İlk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Efteni Otel’de incelemelerde bulunarak, bakanlığa devri için çalışacaklarını bildirmişti. Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Cumhur Önal, Düzce Valisi Adnan Yılmaz ile birlikte otelde incelemeler yapmıştı.

Önce rapor hazırlandı

Efteni otel'in Düzce'ye yeniden kazandırılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptığı incelemenin ardından hemen harekete geçilmesi talimatını vermişti.

İncelemeler ısrasında Bakan Şahin, "Böyle bir yatırımın bu duruma düşmesi üzüntü verici. Biz önce gerekli incelemeleri yapacağız. Yasal olarak durumunu göreceğiz. Daha sonra otel hakkında bize daha geniş bir rapor sunmalarını isteyeceğiz. Şartlar uyarsa, biz bu oteli şehit yakınları ve gazilerimiz için Türkiye'de de bir ilk olmasını istediğimiz tedavi sonrası rehabilitasyon merkezi olarak düşünebiliriz. Bu projenin Düzce'de gerçekleşmemesi için hiçbir neden yok" demişti.

Rapor Kalkınma Bakanlığında, sıra Düzce vekillerinde

Bakan Şahin'in gerekli incelemelerin yapılması talimatının ardından hazırlanan Efteni Otel ile ilgili raporu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a verdiği öğrenilirken, raporun Kalkınma Bakanlığından çıkması ise bundan sonra Düzcelilerin yapacağı baskıya bağlı. Vali Adnan Yılmaz, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır'ın Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunması ve bir an önce Efteni Otel'in atıl vaziyetten kurtarılarak bu yatırımla yeniden Düzce'ye kazandırılması bekleniyor.

 

Haber: H. İŞCAN