Düzce'nin yol ağları D-100  ve D-655 Karayolu'nda meydana gelen kazalar dikkatleri Karayolları'na çevirdi. Hava şartlarının mevsim normalleri içinde seyretmesi dahi kazaların oranını düşürmüş değil. Sis ve Pus'un kar ve yoğun ayazla da birleşmesiyle başlayan kazalar Düzce'de mal ve can kaybına yol açıyor.

CAN VE MAL KAYBI KORKUTUYOR

Özellikle D-100 ve D-655 Karayolları'nda son günlerde karlı yolların kardan zamanında temizlenemeyişi, buzlanan karayolların zamanında tuzlanamayışı şimşeklerin  karayollarına çevrilmesine yol açtı.

Zaman zaman her iki yolda da mevsim şartlarından dolayı meydana gelen kazalar Karayollarını sorgular hale getirdi.Özellikle önceki gün D-655 Akçakoca Yolu üzeri Bağaziçi Kabalak rampası'nda kar yağışı esnasında TIR, Yolcu otobüsü ve taksinin karıştığı kazada 6'sı ağır 14 kişi yaralanmış yolda uzun süre trafiğe kapanmıştı.

Geçtiğimiz ay Konuralp Köprüsü çıkışında Üniversite kavşağına yakın yerde Beçi Yörükler Köyü cıvarında yolun kaygan oluşu yüzünden meydana gelen kazada yine 14 kişi yaralanmıştı.Bu ve bunun gibi kazalar dikkatleri Karayollarına çevirdi.

DÜZCE "BAKIMEVİ" YETMİYOR 

Düzce'nin Bolu'dan ayrılarak ayrı bir il olarak ilan edilmesinin ardından Karayollarının  konumunun değişmemesi Düzce'de kazaların artmasına yol açması Karayollarının Düzce yapılanmasını gözler önüne serdi. 81. İl olarak tescil edilen Düzce'nin Bolu'nun ilçesi konumundaki dönemden daha az bir eleman ve iş makinesiyle hizmet vermeye çalışması Karayolların kardan temizlenmesini zorlaştırdığı gibi tuzlanmasını da geciktiriyor.Düzce'nin Bolu'da bulunan 41. Bölgeye bağlı Düzce Bakımevi olarak hizmet vermeye çalışması engellerin başında geliyor.

DÜZCE ÇOBAN "ŞEFLİK" OLMALI

Düzce merkezde Çoban Bakımevi'nde 1 Kar Küreme Aracı, 1 kamyon ve  1 Grayder'den meydana gelen 3 araçla hizmet vermeye çalışması olayın vehametini koyması açısından dikkat çekici. Elemanda sıkıntı çekselerde Karayolları Düzce Bakımevi'nde sadece 3 aracın D-100 ve D-655 gibi iki önemli karayollarına yetişmesi ve yetmesi mümkün olmadığı için ne kar zamanında temizleniyor ne de tuzlanma zamanında yapılabiliyor..Bu gecikme de otomatikman yollara yansıdığı için kazalarda önlenemiyor.

Bu yüzden Düzce'nin Bolu'da bulunan 41. Şube gibi olmasa da Çoban'da bulunan Bakımevi yerine Düzce Şefliği olarak hizmet vermesi gerekiyor. Böyle bir durumda hem eleman hem de araç takviyesi gerekeceğenden kazaların oranı da azalmış olacak.O yüzden Düzce'nin acilen Şeflik  veya Şube konumuna getirilmesi gerekiyor. Kamuoyu, siyasilerin bir an evvel Düzce'nin kanayan bu yarasına çare bulmasını bekliyor.

Düzce il olmasına rağmen Kaynaşlı Şeflik'te olan araçlar Düzce'deki Çoban Bakımevi'nde dahi bulunmuyor.Sakarya'da, Bolu'da, İzmit'te Şube olmasına rağmen Düzce'de halen ilçe konumundan kalma Bakımevi olarak hizmet vermesi hizmetlerin aksamasında en büyük etken olarak kabul ediliyor.

Haber; E.TAYHAN