Uzun yıllardır atıl durumda olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Akçakoca Melenağzı Sağlık Evi nihayet kötü görüntüsünden kurtuluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başta olmak üzere milletvekilleri ve idarecilerin konuya el atmasıyla, çürümeye yüz tutmuş halinden kurtulacak olan sağlık evinde yenileme çalışmaları başladı.

Yepyeni bir görünüme kavuşuyor
Yıllardır hizmet vermemesine bağlı olarak terk edilmiş bir görünüme sahip olan Melenağzı Sağlık Evi’nde, depreme karşı güçlendirme çalışmasının yanı sıra çatı bakım ve onarımları, engelli düzenlemeleri, yer döşemeleri, elektrik ve su tesisatının yenilenmesi, bina kapı ve pencerelerin yenilenmesi, dış cephe mantolama, iç dış cephe boya badana çalışmaları ve bir taraftan da iç mekan donanımı için çalışmalar tüm hızıyla yürütülüyor.

Sağlık Atölyesi’ne dönüştürülecek
İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Melenağzı Sağlık Evi’nin sadece sağlık evi konseptiyle değil, Türkiye’ye örnek olacak bir proje ile hizmet vereceği vurgulandı. Buna göre; hayata geçirilecek proje ile Sağlık Atölyesi’ne dönüştürülecek olan bina, modern dokunuşların hakim olduğu bir sağlık tesisi olarak vatandaşların hizmetine açılacak.Akçakoca Kaymakamlığı ve Akçakoca Belediyesi’nin de destek verdiği projenin yakın tarihte tamamlanması hedefleniyor.

HABER:C.ÜSTÜNER