Düzce Bakkallar ve Bayiiler Odası genel kurulu Kızılay etkinlik salonunda yapıldı. Diğer odaların kongrelerinin aksine bu kongrede kapıda özel güvenlikçiler görev yaptı. Üç adayın yarıştığı seçimi 171 oy alan
Vildan Şamandar'ın listesi kazandı. Yönetim tarafından tutulan özel güvenlikçilere bir liste verilmiş ve bunun yanı sıra listede ismi bulunanların dışında içeriye kimse alınmayacağı talimatıda verilmiş. Üyeler bile kapı girişinde sıkı bir aramdan geçerek içeriye alındılar.
Misafir olarak kongreye katılmak isteyen kişiler ise kapıdan geri çevrildi.
Bazı oda başkanlarının bile kapıdan geri çevrildiği kongrede, Düzce Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özcan Demirbaş Başkan Vekili ve Düzce Belediyesini temsilen gitmemesine  rağmen oda yönetimi tarafından kongre salonuna alınması daha uygun olmazmıydı.Gün boyu devam eden bu uygulama ve tartışmalar Düzce'ye ve bir esnaf odasına hiç yakışmadı. Daha sonra başlayan kongrede Divan başkanlığını Türkiye Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odaları Federasyonu Genel Başkan Vekili Canip İlhan Erol yaptı.
Üç adayın bulunduğu seçimde adaylar üyelere hitaben konuşmalar yaptı. İlk konuşmayı Elyasa Güler yaptı ve göreve seçilmeleri durumunda yapacakları hizmetlerden söz etti. İkinci konuşmacı ise Nihat Hiçsönmez'di. Hiçsönmez'de meslektaşlarını bu sahipsizlikten kurtarmak ve büyük marketlere karşı verecekleri mücadeleyi güçlendirmek için aday olduğunu söyledi.
Bir diğer aday ise mevcut Başkan Kamal Şamandar'ın kızı Vildan Şamandar'dı. Şamandar, Babamın başkanlığı döniminden edindiğim tecrübelerle hizmete devam etmek amacıyla aday oldum dedi. Yapılan seçimin sonucunda Vildan Şamandar 171 oyla seçimi kazanırken, Nihat Hiçsönmez'in listesi 131 oy ve Elyasa Güler'in listeside 97 oy aldı.