Akçakoca Balıkçı Barınağında düzenlenen denizcilik ve kabotaj bayramı etkinliklerine,Vali Vasip Şahin, Kaymakam Mehmet Ünal, Belediye Başkanı Fikret Albayarak, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Vali Vasip Şahin, Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 84. yılı kutlamalarının coşkuyla geçmesini temenni ederek, “Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrilidir. Bu haliyle ülkemiz her zaman iştah kabartmıştır. Kabotaj, Türk sahillerinin bir noktasından diğerine yük ve yolcu taşımacılığıyla kılavuzluk, römorkor ve kurtarma hizmetlerini ifa etme hakkının Türk bayraklı gemilerle yapılması, iç sular dahil kıyılarda gemi ve deniz araçlarıyla ticaret yapma hakkının Türk vatandaşlarına ait olmasıdır. Şimdi ülkemizde bir çok gemiler yapılmaktadır ve bu gemilerde ve yabancı gemilerde bir çok işçimiz çalışmaktadır'' diye konuştu.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak,Denizlerde zaferimiz olan kabotaj hakkı,Cumhuriyet Türkiye'sinin uluslar arasında elde ettiği en önemli başarı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından,Kabotaj bayramı kutlamaları etkinlikleri düzenlendi. 50-100 ve 500 metre yüzme yarışları, Ördek Kapmaca yarışları, tek ve çift kürek sandal yarışları, halat çekme yarışları, yağlı direkten Türk Bayrağı kapma yarışları ve çeşitli halk dansları gösterileri düzenlendi. 500 metre yüzme yarışına 30 erkek sporcu yanıda sadece bayan olarak Özge Ceylan katıldı.
Özge Ceylan, yarış sırasında zorlandığını özellikle yarışçıların ayaklarından çekmek suretiyle dereceye giremediğini belirtti.
Halat çekme yarışında 4 gurup yarıştı. Çuhallı gurubu birinci gelirken izleyicilere neşeli anlar yaşatıldı. Ördek kapma yarışında sandaldan denize atılan yeşilbaş ördeği sandaldan deniz atlayan soporculardan Gökhan Bayduk yakalayarak ördekle hatıra fotoğrafları çektirdi.
Yağlıdirekten Türk Bayrağı Kapma yarışında sporcular uzun süre direkten bayrağı almaya çalıştı ancak aşırı yağlı olan direk kum vasıtasıyla yağlar inceltildi. Bayrağı İbrahim Baraç, direkten alarak yarışı kazandı. Yarışlarda dereceye girenlere Madalya ve çeşitli miktarda para ödülleri Vali Vasip Şahin, Kaymakam Mehmet Ünal ve Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından verildi. Etkinliklerde ana sınıfı öğrencilerinden oluşan karadeniz halk dansları ekibi ilgiyle izlendi.

Haber; H. KAYA