Deniz avlanma sezonunun başlayacağı 1 Eylül'e az bir süre kala Akçakoca Balıkçı Barınağında, balıkçıların hazırlıkları sürüyor. 1 Eylül'de kalkacak olan avlama yasağı ile birlikte denize açılacak balıkçılar, yeni sezondan hiç te umutlu değiller.

1 Eylül'de Gırgır ve 15 Eylül'de Tirol avcılığı başlayacak olması nedeni ile bilgi veren Akçakoca S.S. Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş, balıkçıların yeni sezondan hiç de umutlu olmadığını bildirdi.

Küresel ısınmanın deniz suyu sıcaklığını olumsuz etkilediğini ifade eden Karakaş, ''Bu balıkların üremesini olumsuz etkiliyor. Küresel ısınma nedeni ile oluşan aşırı sıcaklar ve esen sert rüzgarlar balığın üremesini etkiliyor. Birde Yıldız ve Poyraz rüzgarları, balık türlerinin Karadeniz'e gelmemesine neden oluyor. Doğa şartları bu şekilde seyrederse bu balıkçılar için iyi olmayacak. Sonuçta doğa şartlarına bağlı olarak yatırım yapıyor ve o yönde kazanç sağlıyoruz'' diye konuştu.

Akçakoca balıkçı barınağına kayıtlı 60 ruhsatlı balıkçı olduğunu söyleyen Karakaş, kayıtlı olarak 60 ruhsatlı balıkçı ile birlikte 140 tanede amatör balıkçının olduğunu, Kooperatif olarak limanın işletmesini de yürüttüklerini kaydetti.