4. Geleneksel Hıdrellez Çocuk Şenlikleri Düzce Merkeze bağlı Karadere Hasanağa köyünde başladı. Düzce Balkan Türkleri Derneği Genel Başkanı Alim Ozan’ın da katıldığı şenliklere ilköğretim okullarından ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı.
Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özcan Fidan, şenliklerle ilgili yaptığı açıklamada, çocukları sanal ortamdan kurtarmak, kaybolan değerlerimizi çocuklara yeniden aşılamak maksadıyla böyle bir karar aldıklarını belirterek, “Karadere Hasanağa köyünde bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz geleneksel Hıdrellez Çocuk şenliklerine ilköğretim okulu örencilerinin yanında vatandaşlarımızda katılım sağladılar” dedi. Derneğin Genel Başkanı Alim Ozan “şenlikler sırasında Okullardan gelen öğrencilerimiz hem yarışarak hem de animasyon yaparak şenliğimize renk katıyorlar. Gördüğünüz gibi yarışmalarda, Çuvalla yürüme yarışı, Yoğurt yeme yarışı, Bayrak yarışı, Yumurta yürüyüşü, Halat çekme yarışı, Okulların animasyon gösterileri ile devam edecek.” Şeklinde konuştu.
Karadere Hasanağa köyü dernek ve şenliklerin tertip komitesi başkanı Özcan fidan, bu bölgede yaşan bir çok Balkan Türkünü bir araya getirmek için çabalarının sürdüğünü ve 5 yıl önce atılan bu adımı devam ettirmek istediklerini söyledi. Alim Ozan.” Biz Hıdırellez şenliklerine değişik bir anlam katabilmek için bunu çocuklara yönelik bir uygulama yapmak istedik. Çünkü Hıdırellez şenliklerini herkes kutluyor. Bizlerde kendi öz kültürümüzün kaybolmaması için, Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Hıdırellez Çocuk şenlikleri düzenlemeyi uygun gördük. Bu yıl dördüncüsünü düzenledik. “dedi. Çocuk şenlikleri sırasında Türk Kızılay’ı Kan Merkezi Düzce Şubesi de stand açarak isteyen vatandaşların kan bağışında bulunmalarına yardımcı oldular.

Haber; H. KAYA