5. Geleneksel Hıdrellez Çocuk Şenliği, Karadere Hasanağa köyünde yapıldı. Şenliğe Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, milletvekili adayları, köylü vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Mehter takımının gösterisi ile başlayan şenlikte mehter gösterileri büyük ilgi gördü.
Mehter takımının gösterisinin ardından çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler ilgi ile izlendi. Şenliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterirken çevre köylerden de şenlik büyük ilgi gördü.

Düzce Karadere Hasanağa Köyü Balkan Derneği Başkanı Özcan Fidan, şenliklerle ilgili yaptığı açıklamada, çocukları sanal ortamdan kurtarmak, kaybolan değerlerimizi çocuklara yeniden aşılamak maksadıyla böyle bir karar aldıklarını belirterek, “Karadere Hasanağa köyünde bu yıl 5.’sini gerçekleştirdiğimiz geleneksel Hıdrellez Çocuk şenliklerine ilköğretim okulu öğrencilerinin yanında vatandaşlarımızda katılım sağladılar” dedi. Beklediği yoğunluğunu yaşandığını ifade eden Fidan, hedefinin 5 bin kişi olduğunu vurguladı.

Çocuk şenlikleri sırasında Türk Kızılay’ı Kan Merkezi Düzce Şubesi de stand açarak isteyen vatandaşların kan bağışında bulunmalarına yardımcı oldular.

Haber; R. BAL