Hakimlere ve Savcılara yapılan zammın adliye çalışanlarına uygulanmamasına gösterilen tepkiler Türkiye genelinde çığ gibi büyüdü. Yapılan zammı eleştirmek isteyen adliye çalışanları yapılanın adaletsizlik olduğuna dikkat çekmek için balon patlatma etkinliği başlattı. Etkinliğe Düzce ve Akçakoca Adliyesi de katıldı.

 
Akçakoca Adliyesi çalışanları “personeline karşı içi boş olan bir adalet istemiyoruz” diyerek farkındalık etkinliğine katıldı. Bir grup adliye çalışanı yapılan açıklamanın ardından her bir ağızdan “Adalet için balon patlat tepkini göster” sözleriyle diğer çalışanlara seslenerek ellerindeki balonları patlattılar ve Düzce Adliyesi’ne meydan okudular.
 
Akçakoca Adliyesi’nin meydan okumasında Düzce adliyesinden büyük bir katılımla karşılık geldi. Adliye binası önünde toplanan Düzce Adliyesi personeli, bunun bir farkındalık etkinliği olduğunun altını çizdi, Hakimlere ve Savcılara yapılan zammın adliye çalışanlarına uygulanmamasının adaletsizlik olduğunu söyledi.
 
Dünyada ve Türkiye’de ünlülerinde katıldığı ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan etkinlik gibi, adliye çalışanları bu kez kafalarına su dökmedi, ancak  ellerindeki balonları patlattı.
 

Yapılan açıklama kameraya alınarak sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı.

Haber; S.KAŞKIR