Düzce’de bazı bankaların normal mesaiye döndükleri gözlenirken, bu bankalarda yoğunluk oluşmadığı gözlemlendi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler neticesinde bankaların çalışma saatlerinde önemli değişiklikler yapılmıştı. Yarım gün çalışmaya başlayan bankalar, normalleşme sinyalleri ile birer birer eski düzene dönmeye başladılar.

Alınan tedbirlere ek olarak bankalardaki yoğunluğu ortadan kaldırmak ve banka şube sayısını azaltmak için çalışma saatleri azaltılmıştı. Tam mesai yerine yarım mesai yapan bankalar, sınırlı sayıda müşteriye hizmet vermeyi planlamış ve bu süreçte dijital bankacılık işlemlerine olan yönelimini artırmıştı.

Normal süreçte 09:00 ila 17:00 saatleri arasında hizmet veren bankalar, salgın döneminde yayınlanan tavsiye niteliğindeki karar ile birlikte mesai saatlerini değiştirmişlerdi. Bu durum mecburi olmadığı için kamu bankaları bu süreçte de tam mesai yaparken pek çok özel banka çalışma saatlerinde kısıtlamaya gitti. Verilen karar sonrasında bankaların büyük bir kısmı 12:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet vermeye başlamıştı.

Türkiye’nin normalleşme sürecine girmesinin ardından, Düzce’de ki özel bankalar da normal mesai saatleri arasında hizmet veremeye başladı.