D-655 Karayolu Beyciler kavşağında ters yön alışkanlığının önüne geçmek için geçtiğimiz ay bariyer takılmıştı.

Ters yöne girerek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere bariyer de fayda etmedi. Kısa yolu tercih eden sürücüler Beyciler kavşağından karayoluna çıkarak Düzce istikametindeki araçlarla karşı karşıya geliyor ve adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Zaman zaman trafiği engellenmesine neden olan bu durum sürülerin can güvenliğini de tehlikeye düşürüyor.

Yine geçtiğimiz günlerde bir esnafın güvenlik kamerasındaki görüntülerde kavşaktan çıkan bir TIR, ters istikamete girmeye çalışıyor. Bariyerler nedeniyle dar olan yola girmek için uzun uğraşlar veren TIR şöförünün bu ters şerit çabası trafik lambasının kırılmasıyla son buluyor.

Bariyerlerin konulmasıyla ters şerit ihlalinin daha da arttığını iddia eden esnaflarsa, karayolu dışındaki alanda araçların daha hızlı gittiğini savunuyor.

Ters yöne başka bir çözüm bulunmasını gerektiğini belirten esnaflar, bariyerlerin kaldırılmasını istiyor.

Esnaflardan biri, "Burada esnaflarımız mağdur. Böyle bir sistem ilk defa gördüm. Eğer bariyer konulacaksa yol boyunca konulmalı. Böyle sadece bizim önümüze konulmaz. Konuyu gerek valilik, gerekse karayollarına ilettik. Ama bir çözüm bulunamadı." derken diğeri, "Bariyerlerin kaldırılmasını istiyoruz. Hem yayalar hem sürücüler için çok tehlikeli. Burada bir kaza olursa bunun hesabını kim verecek? Yer yere gittik ancak bir sonuç alamadık. Ters seriti önlediği yok. O kadar çok araç geliyorki. Üstekilik hız yaparak tehlikeli bir şekilde gidiyor. Giriş çok dar. Çok kötü bir kaza olacak. Bunun sorumlusu kim olacak. Ters yöne başka bir çözüm bulunsun."şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR