Düzce Barosu Başkanı Av. Ali Dilber, 2015-2016 Adli Yılın açılışının ardından Öncü TV’de her salı günü  yayınlanan GÜNLÜK Programında Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandırdı. Düzce Adliyesinin 1.Bölge'ye alınmasının ardından Düzce’nin "Adli Tıp Bölgesi" olması yönünde başlatılan çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirten Düzce Barosu Başkanı Dilber, arsanın da tahsis edildiğini söyledi.
 
               DÜZCE ADLİ TIP BÖLGESİ OLDU

Düzce'nin konumu icabı Adli Tıp Bölgesi olması gerektiğini kaydeden Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber bunun Düzce için de bölge iller içinde büyük bir rahatlama yaratacağını söyledi.  Dilber: "Adli Tıp anlamında İstanbul'la da Ankara'yla da işimiz bitiyor. İkisi arasında bir bölge olacak Düzce Adli Tıp...Hükümetin bir an evvel kurulup konunun hızlandırılması gerekiyor.  Ramazan Solmaz'ın Başsavcılığı döneminde başlamış bu çalışmanın şimdiki Başsavcımız Kamil Erkut Güre'nin de desteğiyle yol alması ve tamamlanması sevindirici bir gelişme… Bundan böyle Zonguldak, Bolu, Bartın, Kocaeli, Sakarya gibi çevre illerimiz Adli Tıp İçin İstanbul'a veya Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacaklar. Düzce'ye gelecekler… Bu Düzce için de çevre illeri içinde büyük bir kazanç vesilesidir, bir kolaylıktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

               BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNDU

Avukatların bir çok ilde siyasette etkili olduğunu ve aktif siyasete ilgi gösterdiklerini kaydeden baro Başkanı Dilber, siyasetle avukatlığın bir arada yürümesinin pek kolay olmadığını vurguladı. Yönetim tarzı olarak "Başkanlık Sistemini" savunan Düzce Baro Başkanı Dilber, koalisyon kurulamamasının altında başkanlık sisteminin olmamasını gösterdi.

Dilber, "Eğer Başkanlık sistemi olmuş olsaydı ikinci tur seçime gidilecekti. En çok oyu alan partinin iki lideri yarışacaktı. Başkanlık sistemi yüzde 51 çoğunluk demek. Başkanlık sisteminde dışarıdan bakanlar kurulu oluşturulacak. Biz hiçbir zaman bir daha hükümet yüzü görmeyiz diye düşüyorlar. Amerika gibi iki büyük parti olacak. Meclis oluşacak. Başkan olan canının istediği kanunu istediği zaman çıkaramayacak.  Meclis ayrı yürütme ayrı çalışacak. Meclisi kurtarmak için başkanlık sistemi diyorum. Barajı indirirseniz her fikirden insanlar girer. Mecliste ortak akıl geldiğinde kanun değiştiririz. Sayın cumhurbaşkanın kendisi için başkanlık sistemi isteniyor diye düşünüyorlar.” diye konuştu.  

               AVUKATLAR SINAVA TABİ TUTULMALI

Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, yargıda ihtisaslaşma üzerine konuştu:

Dilber, “Gelişmiş ülkelerde 5 yıl sulh ceza, 10 yıl asli ceza 10 yıldan sonra ağır ceza bakabilirsin gibi kıdem şartı getirmiş. Bizde avukat oldu yemin etti CMK’da listeye girsin, 1 günlük avukat ağır cezada mahkemeye girer. Bana göre doğru değil. Düzenleme getirilmeli. Bizim mesleğe girişte sınav olmalı. Kamu hizmeti görüyoruz. Kapıcı dahi alırken yazılı sözlü sınav yapıyorsunuz ama yasa bir türlü çıkmıyor. Avukatlara sınava getirirsek puan kaybedeceğiz düşüncesi var. popülist siyaset yapacağız derken, hukuku linç ediyoruz. Sınavsız da girdiği için çok da kıymet görmüyor. ” dedi.

Haber;E.TAYHAN