9. Olağan Genel Kurul sonucunda Düzce Barosu'nun yeni başkanı Azade Ay oldu. Çok çekişmeli geçen seçimlerde diğer aday Metin Güçlü ise sadece 1 oy farkla başkanlığı kaybetti.

10 yıldır baro başkanlığını sürdüren Ali Dilber'in tekrar aynı göreve talip olmadığı genel kurulda 2 aday, başkanlık için yarıştı. Başkan adayları Metin Güçlü ve Azade Ay baronun yeni başkanı olabilmek amacıyla haftalardır sürdüğü çalışmaların sonucunu almak için heyecanlı bir şekilde seçimin sonuçlanmasını bekledi. Düzce'deki baroya kayıtlı avukatların, yeni başkanını seçmek için sabah saat 09.00'da Düzce Adliyesi’nde sandık başına gittiği seçimlerde oy kullanma işlemi saat 17:00’da sona erdi. Düzce Barosu 9. Olağan Genel Kurulu Seçimleri sonucunda kazanan isim Azade Ay oldu.

1 OY FARKLA SEÇİMİ KAYBETTİ

İlk olarak Azade Ay'ın 75 oyla seçimi kazandığı ve rakibi Metin Güçlü'nün ise 72 oy aldığı bildirildi. Ancak ilerleyen dakikalarda cezaevinde bulunan 2 avukatın da oylarının dahil edilmesi ile aradaki fark 1'e indi. 74 oy alan Metin Güçlü sadece 1 oyla başkanlığı kaptırdı.

BARONUN İLK KADIN BAŞKANI

Düzce Barosu'nun ilk başkanı olan Hidayet Can 3 yıl, ardından başkan olan Ahmet Kurtuluş 4 yıl ve 10 yıl ile en uzun başkanlık unvanını elinde bulunduran Ali Dilber'den sonra Düzce Barosu'nda artık Azade Ay dönemi başladı. Azade Ay, baronun ilk kadın başkanı olmuş oldu.

YENİ BAŞKAN AY: BARO İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Seçimler sonucunda başkanlığını ilan eden yeni Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, bir teşekkür konuşması yaptı. Seçimin zorlu geçtiğini belirten Ay, şöyle devam etti: "Diğer arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Yarıştık, seçimi ben kazandım. Bundan sonra sen-ben yok. Baro için çalışacağız. Avukatlar, hukuk, adalet için çalışacağız. Meslek odaklı biriyim. Avukat haklarına önem veriyorum. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Öncelikle mağdur olanın, zulüm görenin yanında olacağımdan emin olabilirsiniz. Bana göre mesleğimizin ilgiye ihtiyacı var. Bu konuda çalışmalarımız olacak. Herkese teşekkür ediyorum."

DİLBER: ÇEKİŞMELİ BİR SEÇİM OLDU

10 yıldır yürüttüğü başkanlık görevini Düzce Barosu'nun ilk kadın Başkanı Azade Ay'a devrecek olan Ali Dilber ise haber ekibimize yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "9. Olağan Genel Kurulu seçimi yapıldı. 2 tane çok sevdiğimiz arkadaşımız yarıştı. 75 ve 72 oy aldılar. Birlik-beraberlik içinde baroyu en iyi şekilde birlikte yöneteceğimize inanıyorum. Hayırlı, uğuru olsun. Çekişmeli bir seçim oldu."

İŞTE YENİ YÖNETİM

161 delegesi olan Düzce Barosu'nun seçimlerinde baro başkanının yanında yönetim kurulu için 8, denetleme kurulu için 3, disiplin kurulu için 3 ve Türkiye Barolar Birliği delegeliği için de 2 kişi seçildi. Çarşaf liste uygulaması yapılan genel kurulda en çok oyu alarak yönetime giren isimler şöyle: Doğan Eser, Taner Çakır, Yasemin Cambulat, Selami Ulusinan, Hakan Özkasap, Erol Batum, Dilek Yılmaz Kocabıyık ve Recep Albayrak.
Türkiye Barolar Birliği delegeliğine ise Ali Diber ve Ersoy Kılıç seçildi.