Düzce Barosu bugün, Düzce Adliyesi'nde gerçekleşen genel kurul ile 9. dönem Baro Başkanını seçmek için bir araya geldi. İki gün sürecek 9. Olağan Genel Kurulda bugün tüm faaliyet raporları ve yeni dönem baro bütçesi görüşüldü. 9. Dönem Baro Başkanlığı için iki ismin yarıştığı Olağan Genel Kurulda seçimler ise yarın yapılacak. Ayrıca Düzce Barosu'nun yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu da seçilecek.

Dilber neden aday olmadığını açıkladı...
Baro Başkanlığı için Avukat İbrahim Kırıkçı'nın adaylıktan çekilmesiyle birlikte iki adayla, Metin Güçlü ve Azade Ay ile genel kurula gidilirken, 10 yıldır Baro Başkanlığı görevini sürdüren Ali Dilber'in ise neden aday olmadığı merak ediliyordu. "Bu 10 yıllık süre içinde birinizi üzdüysem kırdıysam hakkınızı helal edin" diyen Ali Dilber, 10 yıllık görev süresinin ardından meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmasında neden aday olmadığını da açıkladı. Dilber, "Her nedense bizim yasamızda barolar seçimlerini 2 yılda bir Barolar Birliği seçimlerini ise 4 yılda olmak şekilde bir kanun yapmışlar. Bu dönem hem barolarda hem de barolar birliğinde seçim ve genel kurul var. Ben şahsım adına buradaki 10 yıllık tecrübemle her ne kadar Düzce delege açısından ve nüfus açısından düşük görülse de ben Barolar Birliği'ndeki yönetim kuruluna aday olmayı, en azından aday adayı olmayı düşünüyorum. Bu 10 yıllık süre içinde birinizi üzdüysem kırdıysam hakkınızı helal edin. Bu dönem dahil 5 dönemdir daha önce de çalıştığım yönetim kurulu, denetim, disiplin ve delege üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun baromuza, ülkemize, Düzce'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerinde bulundu.
Bugünkü birinci birleşimin ardından yarın seçimlerin gerçekleşeceği 9. Olağan Genel Kurul sonucunda sandıktan çıkan oy oranına göre baronun yeni başkanı belli olacak. Seçimler, yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 27 Ekim Perşembe gününe ertelenecek.