10. Genişletilmiş Baro Başkanları toplantısı Düzce Barosunun ev sahipliğinde 14-15-16 Temmuz tarihinde Akçakoca da gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve 28 Baronun Başkanlarının katıldı.
Yazılı açıklama yapan, Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay toplantının verimli geçtiğini ifade ederek güçlü bir birlik oldukları, azim ve kararlılıkla hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Sonuç Bildirgesi yayımlandı
Toplantının ardından yayımlanan “Karadeniz Baroları Toplantısı Sonuç Bildirgesi”nde şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde FETO/PDY olarak adlandırılan silahlı terör örgütünün kanlı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Darbe girişiminin 1. Yıldönümünde toplanan Karadeniz Baroları Baro Başkanları bu darbe girişimi sırasında yitirdiğimiz şehitleri bir kez daha rahmetle anarken gazilerimize de minnet duymaktadır. 15 Temmuz darbecileri Türkiye Cumhuriyetine, Demokrasiye ve onun kurumlarına yönelik Anayasal düzeni ortadan kaldırmayı amaçlamışlardır.

Yıllardır Ülkemizin tüm kurumlarında sinsice ve ustaca örgütlenen bu yapının tespiti ve hukuki yöntemlerle tasfiyesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Darbenin faillerinin tespiti yargılanması ve cezalandırılması yargımızın temel görevidir. Bu yargılamalar sırasında Hukukun Evrensel ilkelerini, adil yargılanma ve savunma hakkının gözetilerek bağımsız, saydam olarak yapılacak yargılamalar bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz Adalete, Hukuka ve Yargıya olan güvenimizin yeniden kazanılmasını sağlamalıdır. Darbeden 1 yıl sonraki süreçte Barolar olarak Demokrasiye, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kazanımlarına bir kez daha bağlı kalarak, hukukun üstünlüğüne inanarak yeni darbeler ile karşılaşmamak için her türlü darbenin ve hukuk ihlalinin karşısında duracağımızı beyan etmekteyiz. Ortak aklı kullanarak Adalete ve Hukuka saygılı bir yargılama savunma mesleğimizi de güçlendirecek olup bu yargılamaların Türk Adaletine yakışır bir biçimde sonlandırılması tüm hukukçuların dileğidir.

Bu vesile ile bir kez daha illegal yapılanmalara ve bu yapılanmaların sonucu olan darbelere karşı durmayı Barolar olarak kamu ile paylaşmayı görev bilmekteyiz.”



Düzce Baro Başkanlığı                                                                  Karabük Baro Başkanlığı
 
Amasya Baro Başkanlığı                                                               Kastamonu Baro Başkanlığı
 
Artvin Baro Başkanlığı                                                                   Kayseri Baro Başkanlığı
 
Bartın Baro Başkanlığı                                                                   Kırıkkale Baro Başkanlığı
 
Bolu Baro Başkanlığı                                                                     Ordu Baro Başkanlığı                                  
 
Çankırı Baro Başkanlığı                                                                 Sakarya Baro Başkanlığı

Samsun Baro Başkanlığı
 
Çorum Baro Başkanlığı                                                                  Sinop Baro Başkanlığı
 
Erzincan Baro Başkanlığı                                                               Sivas Baro Başkanlığı
 
Giresun Baro Başkanlığı                                                                 Trabzon Baro Başkanlığı
 
Gümüşhane-Bayburt Baro Başkanlığı                                             Zonguldak Baro Başkanlığı

Haber:Y.SEVER