Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna verilen onay sonrası kapısındaki mührü sökülen katı atık depolama tesisi ile ilgili Hecinler’de yaşanan çöp krizine çözüm arıyor.

Çöp sorununa alternatif çözümler arıyor

19 Aralık Pazartesi günü tesisin hizmet vermesini istemeyen köylü ile Düzce İli Belediyeler Birliği’ndeki belediye başkanlarını makamında buluşturan Dağlı, vatandaşların toplantıyı terk etmesinin ardından alternatif çözüm yollarına başvuruyor.

Dağlı’nın İzmit’te artık ve atıkların toplanması, değerlendirmesi ve imha edilmesi alanlarında hizmet veren İZAYDAŞ (İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A. Ş.)’a giderek bu alanda yapılan çalışmaları incelemesi, ‘bölgedeki çöp sorununun tamamen aşılması için konuyla ilgili girişimlerde bulunuyor’ şeklinde değerlendirildi.

Bakan Özlü’nün danışmanı da Vali’ye eşlik etti

Dağlı’nın İZAYDAŞ’daki atıklarla ilgili yapılan işlemleri yerinde gördüğü inceleme ziyaretine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Düzce’deki eli ayağı olan ve belediyelerle istişareli olarak çalışan Danışmanı Hasan Zer de yer aldı.

Bakanlık’tan heyet inceleme için gelecek

Öte yandan Hecinler’de köy halkı nöbete devam ederek çöp kamyonlarının geçişine izin vermezken Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde nöbet tutan köylülere destek vermek için Hecinler’e gelen ve onlarla sabahlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın yaptığı açıklamaya göre ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla görevlendirilen bir heyet ilerleyen günlerde bölgede incelemelerde bulunacak.