Kış mevsimine girilen şu günlerde Düzce’de yaşayanlar kara kara düşünüyor. Altyapıdaki mevcut durum mevsim şartlarıyla birleşince vatandaşların en çok zorlandığı konunun başında yol sorunları geliyor. Yağışlı havalarla birlikte altyapı eksiklikleri bulunan mahallelerdeki yolların çamurlu ve bozuk bir yapıya bürünmesi hakkında haber merkezimize telefon ve mail yoluyla ulaşan mahalle ve sokak sakinleri, bozuk yolların kendilerine yaşattığı mağduriyetten dert yanıyor. Sancaklar, Körpeşler, Cumhuriyet, Dereli Tütüncü, Arapçiftliği, Beyciler ile diğer mahalle ve sokaklardan aynı şikayet sesleri yükseliyor.


YOLLAR ÇAMUR DERYASI…
Okula giden çocuklarının zorlandığını söyleyen velilerle, işe gitmek isteyen vatandaşların araçlarıyla yaşadığı sorunlar en başta geliyor. Yaşadıkları sorunu çözemeyen vatandaşların buna benzer sorunları, kentin birçok mahalle ve sokağında aynı manzaranın olduğunu gözler önüne seriyor. Yeşil Düzce’nin çamuruyla meşhur hale geldiğini düşünmeye başlayarak umudunu kaybedenler olduğu gibi yetkililerin yanlış planlamayla hayatı zorlaştırdığını düşünenler de var. Sabredecek gücü kalmayan vatandaş ise ne yapacağını bilemeden her gün ‘Bozuk yolla nasıl baş edebilirim?’ düşüncesiyle evden çıkıyor.

VATANDAŞ BEKLEYİŞTEN BIKTI
Tüm bu keşmekeş arasında ise vatandaşlar, hayatlarını bir nebze olsun rahat idame ettirebilmek için ulaşımda yaşadıkları sorunları yetkililerden çözmelerini bekliyor. Gerekli düzeltme çalışmaları yapılmaması sonucu her yağışlı havada baş gösteren yollardaki sıkıntıların giderilmemesi noktasında artık bekleyişten bıkan halk, çareyi mikrofonlara konuşmakta buluyor. Şehir merkezindeki çoğu  cadde ve sokakta adeta köstebek yuvasını andıran bir çok yol olması, çözüm merciindeki belediyenin çalışmalarını sorgulamaya açıyor. Kentin aynası olan yolların Düzce’ye yakışmayan bir halde olması hem vatandaşları mağdur ediyor, hem de “şehircilikte parlıyoruz” söylemleri ile tezat bir manzara çiziyor.