DÜZCE VALİSİ ALİ İHSAN SU


“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında günümüzde kadınların, sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başladığına dikkat çekerek “Kadınlar annemiz, eşimiz, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bizler de, kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ DÜZCE MİLLETVEKİLİ FEVAİ ARSLAN


Arslan mesajında, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirterek, hükümet olarak kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.


Kadınlar, hem toplumun hem ailenin temelidir


Gerek insan olarak ve gerekse AK Parti hükümeti olarak kadınları baş tacı ettiklerini belirten Düzce Milletvekili Arslan “AK Parti olarak kadınların mücadelesini bir hak mücadelesi olarak görüyoruz. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki; Efendimiz, Cennet’in annelerin ayağının altında olduğunu müjdelemiştir” dedi.

İktidarımız döneminde kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler alındı.

“Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler alındığını hemen herkes görüyor. Türkiye'nin de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edindiği bir gerçektir. Kazanılan deneyimlerin, tüm ülke sathına yayılması için yılda bir gün olsa da Dünya Kadınlar Günü bizim için ayrı bir önem taşıyor. Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum”

 

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL BAYRAM


Sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanımında ‘8 Mart’ tarihinin önemini vurgulayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise ‘ Dünya Kadınlar Günü, eşitlik ve gelişim konusunda kadın haklarına dikkat çekmede bir mücadelenin simgesidir.’ dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile kadın haklarının kazanılmasına ve geliştirilmesinde önemli mesafeler kaydedildiğini işaret eden Başkan İsmail Bayram “Belediye Başkanlığı olarak temel düşüncemiz, insan haklarını bir bütün olarak değerlendirerek, toplumun dayanışma ve gelişmesini sağlamaktır.” diye konuştu.



DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.FUNDA SİVRİKAYA ŞERİFOĞLU

“Dünya Kadınlar Günü” her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Dünya’da barışın ve sevginin yaygınlaşmasında kadınların rolü çok büyük ve belirleyicidir. İyi eğitilmiş ve yetişmiş kadınlar nitelikli nüfusun devamlılığında büyük rol oynar. İşte kadınlar aynı zamanda bu özelliklerinden dolayı demokrasinin yapı taşı durumundadırlar. Kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergesidir.
Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında yer alan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.

 

 

AK PARTİ İL BAŞKANI METİN KAŞIKOĞLU

 

“Ne mutlu bize milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Ak Parti olarak Yola çıkarken kadın meselesini demokratikleşme meselesi olarak gördük. Kadınsız demokrasi, kadınsız üretim, kadınsız kalkınma olmaz düşüncesiyle yol aldık.Senede bir defa kadınlarımızı hatırlayan ve kadınlar günü kutlayan bir parti asla olmadık.

Sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik, her alanda Kadınlarımızın yaşamına dokunacak çok önemli çalışmalar yaptık. Dolayısıyla 8 Mart, bütün yıl boyunca yaptığımız çalışmaları hatırlattığımız, karşılıklı yeni çalışmalarımızı anlattığımız çok önemli bir gün oluyor. Bugün şartlı eğitim desteğinden, şartlı sağlık desteğinden tutun, her noktasından verdiğimiz tematik yardımlardan tutun, kadının birey olarak toplumda güçlenmesini, kendi yaşamına kendi karar verecek şekilde hayatını zenginleştirmeyi çok önemsedik.
Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle biz Ak Parti olarak her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgiyle selamlıyoruz. “


İŞÇİ PARTİSİ DÜZCE ÖNCÜ KADIN BAŞKANI AYŞE SÖNMEZ


“8 Mart’ın kadın emekçilerin 10 saatlik iş günü mücadelesinde 129 kadın işçinin ölümü göze aldığı ve can verdiği anlamlı ve onurlu mücadelenin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak “8 Mart ne yakınma günü ne de bayram günü olarak kutlanacak bir gündür.” dedi.


DSP DÜZCE İL BAŞKANI ŞÜKRÜ KILIÇOĞLU


"Kadınlarımızın eşitlik içerisinde huzurlu ve çağdaş bir yaşam sürmeleri, yaşamın her alanında özellikle de yönetim kademelerinde hak ettikleri yerleri alabilmeleri, hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Bu bağlamda Demokratik Sol Parti olarak, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde kadın belediye başkan adayı göstererek, kadınlarımızın yönetim kademelerinde yer almalarına olanak sağlamalıyız" diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

 

MÜSİAD DÜZCE ŞUBE BAŞKANI İSMAİL ÇAKMAK

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak ise "Kadınlar konusunda, müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım" diyerek tüm kadınların gününü kutladı.


GENÇ MÜSİAD DÜZCE ŞUBE BAŞKANI SERKAN VEREP


" Bildiğiniz gibi 8 Mart tarihi “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu gün kadın olmanın anlam ve önemini hatırlamak, bunun üzerine samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınlarımızın toplum hayatı içerisinde karşılaştıkları zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır. " şeklinde konuşarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.