Makus kaderini yıkmak için işi sıkı tutuyor

Düzce'de göreve başlayan valilerin en öncelikli el attığı konu olan eğitim sorununa Vali Ali Fidan, farklı bir yolla temas etme yolunu seçti. Sınavlarda alınan başarısızlıklar nedeniyle Türkiye sıralamasında kendisine alt sıralarda yer bulabilen Düzce'nin daha iyi yerlere gelmesine adına dört koldan çalışma başlatan Vali Fidan, bunu basının önüne çıkarak yapmıyor. Sık sık Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ile toplantılar yapan veli ve öğretmenlerle biraraya gelen Vali Fidan, Düzce'nin sınavlardaki makus kaderini yıkmak için işi sıkı tutuyor. Soruna sadece masa başında mercek tutmayan Vali Ali Fidan, son olarak öğretmen ve velilere yönelik kaleme aldığı mektuplarla hem işbirliği çağrısı hem de onların vereceği desteğin önemine vurgu yaptı. Bugüne kadar düzenlenen eğitim şuraları, hayat geçirilen aile öğretmenliği projesi ve veli ve öğretmen odaklı bilgilendirme toplantıları ile eğitimde başarı yakalanmaya çalışılsa da sonuç hep hüsran oldu.

 

Manevi destek bu yolda en büyük anahtar 

Göreve gelir gelmez bu durumu iyi analiz eden Vali Fidan, manevi desteği bu yolda en büyük anahtar olarak gördü. Bunun için de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Düzce genelindeki devlet ve özel okullar dahil tüm öğretmenlere şu ifadelerin yer aldığı mektubu gönderdi:

 

"Değerli öğretmenim, bir ülkenin gelişmişliğinin ve gücünün bilgi ile ölçüldüğü günümüz dünyasında, temel davranış kalıplarını kazanmış, başarılı, sağlıklı ve mutlu bireylere sahip, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan, refah düzeyi yüksek bir toplum olabilmenin yolu hiç şüphesiz eğitimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemiz içinde en öncelikli konulardan birisi eğitimdir.

Bu inançla yürütülen çalışmalar sonucunda, ilimizde, eğitim alt yapısına ilişkin sorun ve ihtiyaçlar büyük ölçüde giderilmiş olup, bundan sonraki önceliğimiz eğitim kalitesinin ve başarı oranlarının yükseltilmesi olacaktır.Eğitimin asli unsuru okul ve öğretmendir. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayret ve fedakarlık, ilimizde eğitim ve öğretimin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızda temel dayanak noktalarımız olcaktır.Eğitimde arzu edilen başarı seviyesinin yakalanmasında siz öğretmen ve idarecilerimizin özverili çalışmaları yanında başta velilerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin samimi ve akılcı bir işbirliği içinde bulunmaları büyük önem taşımaktadır. Bu işbirliği ortamını oluşturmak, bilhassa velilerimizi eğitim sürecinde aktif rol almaya teşvik etmek yine siz öğretmen ve idarecilerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir.

Hedefimiz çocuklarımızı mutlu, başarılı, özgüveni yüksek, araştıran, teknolojiyi üretip kullanabilen, milli ve manevi değerlerimize saygılı, kendi geleceğini, dolayısıyla ülkemizin geleceğini güvenle inşa edebilecek bireyler olarak yetiştirebilmektir.Bu duygu ve düşüncelerle, 2015-2016 eğitim öğretim yılının şahsınıza, öğrenci ve velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

 

Başarı ve kalitenin yükseltilmesi birinci önceliğimiz

Veli-öğretmen-öğrenci üçgeninin temel taşlarından biri olan veliler için de bir mektup hazırlayan Düzce Valisi Ali Fidan, eğitimde başarıyı ve kaliteyi yakalamak adına başlattığı seferberlikteki hedef ve amaçlarını şöyle anlattı: "Değerli Veli, günümüz dünyasında eğitim tüm toplumlar için en önemli ve hayati konuların başında gelmektedir. Çocuklarını iyi eğitemeyen bir ülkenin gelişmesi kalkınması ve toplumsal refah düzeyini yükseltmesi mümkün değildir. Bu sebeple ülkemiz için de en öncelikli konulardan birisi eğitimdir.İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, çocuklarımızı hayata hazırlayan, modern eğitim olanaklarını sistemli bir biçimde kullanarak geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaşmamızı sağlayan eğitim yuvasıdır.Bu çerçevede ilimizde eğitim ve öğretim alanındaki sorunların giderilmesi başarı ve kalitenin yükseltilmesi birinci önceliğimizdir. Düzce'mizde derslik ve öğretmen ihtiyacımız büyük ölçüde giderilmiş olup, bundan sonraki çalışmalarımız ilimizin eğitim kalitesinin ve başarı oranlarının yükseltilmesine yönelik olacaktır.

Bu süreçte siz değerli velilerimizin, okul ve öğretmenlerimizle işbirliği içerisinde olmanız çocuklarınızla yakından ilgilenerek onlara destek ve rehber olmanız hepimizin yürekten arzu ettiği başarı ve kaliteyi yakalamada çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu konuda büyük ihtiyacımız olan desteğinizi esirgemeyeceğinize olan inancımız tamdır.Hedefimiz çocuklarımızı mutlu, başarılı, özgüveni yüksek, araştıran, teknolojiyi üretip kullanabilen, milli ve manevi değerlerimize saygılı, kendi geleceğini, dolayısıyla ülkemizin geleceğini güvenle inşa edebilecek bireyler olarak yetiştirebilmektir.Bu duygu ve düşüncelerle, 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, ailenize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, destekleriniz için teşekkür eder, başarılı dileklerimle selam ve sevgilerimi sunarım."

 

Eğitim için umut

Düzce'nin eğitimde artık hakettiği yere gelmesi adına bugüne kadar yapılan çalışmaların yeterli olmadığı sınavlarda alınan başarısızlıklarla gözler önüne serilirken Vali'nin izlediği bu yol umutları yeşertti. Velilere sorgulayıcı bir bakış açısı, öğretmenlere ise özverili ve teşvik edici çalışma çağrısı yapan Vali Fidan'ın bu girişimlerinin eğitime olumlu yansıması bekleniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER