Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen "Türkiye Vizyon Konferansları" bu hafta da önemli bir isme ev sahipliği yapacak. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün bizzat ilgilendiği ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek organizasyonda Türkiye'nin tarihsel gelişimi, kültürü, bilimsel alanda ortaya koyduğu gelişmeler ile son döneme ilişkin gündem konuları üzerine bilgiler aktarılırken gelecek Cuma gününün konuğu ise Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav olacak. Ultav'ın Türkiye'nin geçmişten günümüze teknolojik gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaşması bekleniyor.

7 Şubat Cuma günü saat 18:30'da Kültür Merkezinde düzenlenecek ücretsiz konferansa katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Cengiz Ultav kimdir?

TTGV Yönetim Kurulu Başkanı ve Vestel Yönetim Kurulu Üyesi olan Cengiz Ultav, 26 Şubat 1950 Eskişehir'de doğdu. Ankara Fen Lisesi ve ODTÜ Elektrik Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Opsiyonu Lisans ve Lisansüstü derecelerine ve Hollanda Philips International Institue Diploma derecesine sahip olan Ultav, Türkiye'de Bimsa ve İnfo firmalarında ve yurt dışında Dornier System GmbH'da teknik ve yönetim görevleri aldıktan sonra, NCR firmasında Genel Müdür Yardımcılığı ve Sun Microsistemler A.Ş.'de Genel Müdür olarak çalıştı.

Aynı dönemlerde Koç, Sabancı, Eczacıbaşı Gruplarına danışmanlık hizmetleri verdi.

1995 yılından bu yana Vestel Elektronik A.Ş. yönetim takım çalışmalarının içinde yer alabn Ultav, halen Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kuruluşu için Vietnam'da danışmanlık yapan Cengiz Ultav, Türkiye Bilişim Vakfı ve Unix Kullanıcıları Derneği kurucu üyesi ve Microsoft'un Çözüm Geliştirme Disiplini konusunda sertifikalı danışmanlığını yapıyor.

2005 yılında TÜBİSAD Ömür Boyu Hizmet ödülünü aldı.