Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Düzce Anıtpark'ta düzenlediği mitingde halka hitap etti. Helikopterle kısa bir Düzce turu attıktan sonra 18 Temmuz Stadı'na inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting alanına seçim otobüsü ile eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi. Otobüsün önünden halkı selamlayarak Düzce sokaklarına giriş yapan Erdoğan’ın otobüsüne atlı mehteranlar eşlik etti.

 

 

 

 

.

 

Miting alanında İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Başkan adayı Mehmet Keleş ve diğer ilçe belediye başkan adayları tarafından karşılandı. Erdoğan tek tek tokalaşarak alana girdi. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Düzce'nin tüm ilçe ve beldelerini tek tek sayarak oralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını iletti.

 

 

Sesi nedeniyle vatandaşlardan özür dileyerek başlayan Erdoğan, Düzce’de gördüğü kalabalıktan mutluluk duyduğunu "Düzce'nin bugün maşallahı var, Allah nazardan saklasın, Rabbim Düzceli kardeşlerimi muhafaza etsin. Bahçeli bu montaj nasıl, Kılıçdaroğlu bu montaj nasıl?" şeklinde dile getirdi.

 

Erdoğan birçok ilde düzenlediği mitingde olduğu gibi Düzce'de de halkı rabia işareti ile karşıladı. Vatandaş da coşkuya aynı şekilde karşılık verdi. Başbakan Erdoğan konuşmasında Düzce depremini hatırlattı ve o dönemin hükümetini eleştirdi.

 

 

 

HANGİ YÜZLE BUNLAR DÜZCELİ KARDEŞLERİMİN KARŞISINA ÇIKIYOR?

 

 

"Türkiye için son derece önemli, son derece hayati bir seçime gidiyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Eski Türkiye'de ne vardı; yolsuzluk vardı, kaos vardı, belirsizlik vardı. Eski Türkiye'de CHP zulmü vardı, koalisyonların beceriksizliği vardı. Siz, Düzce depremini yaşadınız, Sakarya'yı gördünüz, Kocaeli'ni gördünüz. O depremin altında kim kaldı? Siyasi olarak beceriksiz Bahçeli kaldı, öyle mi? Bak biz de deprem yaşadık, Bingöl depreminde 1 yılda yeni Bingöl'ü inşa ettik, Simav depreminde Simav'ı inşa ettik, Van depreminde Van'ı inşa ettik. İktidar olduk Düzce'yi biz tamamladık, Sakarya'yı biz tamamladık, Kocaeli'ni biz tamamladık, Bolu'yu biz tamamladık, ama bunlar bir şey yapamadılar, 3,5 yıllık iktidardan sonra kaçıp gittiler. Sen 5 yıllığına iktidar olmamış mıydın Bahçeli, niye 3,5 yıl sonra bırakıp gittin, neden? Hangi yüzle bunlar Düzceli kardeşlerimin karşısına çıkıyor anlamak mümkün değil."dedi.


 

NE CEMAATİ ÖRGÜT

 
Konuşması sırasında bazı vatandaşların "paralellerle, cemaatle uğraştın" diye bağırması üzerine de Erdoğan, "Ne cemaati, cemaat diyemezsin onlara, örgüt onlar örgüt. Cemaatlere can kurban ne cemaati, örgüt." şeklinde cevap verdi.

 
KILIÇDAROĞLU'NA MESLEK OLARAK TAVSİYE ETTİM, 'SENDEN İYİ KASETÇİ OLUR'


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine tezahüratta bulunulması üzerine Erdoğan, eleştiri oklarını Kılıçdaroğlu'na çevirerek yeni bir meslek tavsiyesinde bulundu.

 

 

 

 

 


Erdoğan, "Bu kasetçiliğin merkezi nerede, satış yeri nerede? Satış yeri İstanbul Tahtakale, zaten ben Sayın Kılıçdaroğlu'na meslek olarak tavsiye ettim, 'senden iyi kasetçi olur'. Bu sabah arkadaşlarım bana bir şey söylediler; hani malum Baykal ile ilgili bir olay vardı ya, bunu benim ayarladığımı söylüyorlarmış. Kılıçdaroğlu denilen ahlak yoksunu adam diyor ki 'açıklama yapsın'. Yahu neyin açıklamasını yapacağım, bu orada sosyal medyaya düştüğü zaman, onu sosyal medyadan kaldıran kimdi? Ben kaldırttım ben. Bugün twitlerde bu ülkenin başbakanına hakaret edilmesini tavsiye eden sensin, bizzat zaten bu işi kendin yapıyorsun, çünkü ahlak yoksunusun ve cibiliyet noktasında sıkıntısı var, karakteri bu.”dedi.

 

 

MHP’YE DÜZCE'DE DERSİNİ VERİN!

 

Düzce halkına seslenen Erdoğan, "sandıkların patlamasını bekliyoruz. Bir numara olmaya var mıyız?" dedi. Ve herkesi sandığa sahip çıkmaya davet etti.

 

“Kardeşlerim MHP 'ye Düzce'de dersini verin. Biz şu süre içinde Düzce'de yaptığımız yatırım 12 yılda toplam 5 katrilyonu buldu. Ortalama yılda 400 trilyon yatırım yaptık.” derken MHP ye gönül verenlere seslendi ve "Oyunuzu esere mi, hizmete mi yoksa ideolojiye mi vereceksiniz?" dedi.

 

 

ARADA KIRGINLIK YOK!

 

 

 


Düzce’ye eğitimden, sağlığa birçok alanda hizmet geldiğini hatırlayan Başbakan Erdoğan, "Neredeydi bu MHP?" diye sordu ve 30 Martta MHP Lideri Bahçeli'ye sandıkta cevap vermeye çağırdı.Başbakan Erdoğan, daha sonra "Mehmet Keleş kardeşimizle Düzce'de yola devam ediyoruz. Düzce için pek çok projesi var,kendisi anlatmıştır." ifadelerini kullandı. Erdoğan,"Şimdi değerli Başkanımız" diyerek İsmail Bayram'a seslendi ve şuana kadar verdiği hizmetler için teşekkür etti. "Kırgınlık, dargınlık yok bu yola el ele devam edecekler. " sözlerine yer verdi.


 

 

 

 

 

ÇÜRÜK ÇARIKLA YOLA ÇIKMAYIZ!

 

Erdoğan, mitingin sonunda terminali soran vatandaşlara da "halesi yapılmış, inşallah 1 senede bitiyor" şeklinde cevap verdi. Erdoğan, muhalefet belediye başkan adaylarından "bize oy verin, seçilince Ak Parti'ye geçerim" şeklinde ifadelerin söylendiğine dair duyum aldığını söyleyerek seçmeni uyandırdı: Erdoğan, "Sakın ha!" diyerek “ biz çürük çarıklarla yola çıkmayız.” dedi.

 

 

Konuşmasının ardından Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Düzce Milletvekilleri,İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu,Başkan adayı Mehmet Keleş, Belediye Başkanı İsmail Bayram,meclis üyesi adayları sahneye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte halkı selamladılar. Başbakan ardından Karabük ve Zonguldak’ta düzenlenecek olan mitingleri için Düzce'den ayrıldı.