Başbakan Binali Yıldırım’ın 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde Düzce’de yapacağı mitingine saatler kaldı.

Dünden itibaren başlayan hazırlıklar gece boyunca devam etti. Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirecek olan miting programına saatler kala başlatılan hazırlıklar sabah saatlerinde yoğunlaştı.



Alan miting için hazır
Alan Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile süslenirken, Başbakan Yıldırım’ın mitinginde konuşma yapacağı platformun kurulması için hazırlıklar yapıldı. Güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Miting alanı etrafına bariyerler yerleştirildi. Meydanda belediye görevlileri tarafından temizlik çalışması yapıldı. Yıldırım’ın halka sesleneceği meydana ‘Başbakanımız Hoş geldiniz’ pankartı ile bayrak ve posterler asıldı.

Emniyet tetikte
Başbakan'ın Düzce mitingi için İl Emniyet Müdürlüğü de günler öncesinden alarma geçti. Yıldırım'ın kent içinde aracının geçeceği güzergâhlar üzerinde birkaç gün öncesinden itibaren keşif yapan emniyet güçleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbirleri oldukça sıkı tutuyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevre illerden gelen destek ekiplerle birlikte toplam 2 bin 500 polis alan etrafında geniş çaplı güvenlik önlemi almak için hazırlıklarını sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların alandan geçişlerine izin verilmiyor. Alanda vatandaşların üst aramalarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için arama noktaları tedbir alındı.



Haber: Ö.YILMAZ