Ak Parti Düzce İl Kongresi için bugün Düzce'de adeta hayat durdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kongreye gelmesinin kesinleşmesi ile birlikte Düzce Polisi, Başbakanlık korumaları ile Başbakanlığın özel operasyon timleri Erdoğan'ın geçeceği tüm güzergahları önceden kontrol altına aldı ve herhangi bir olaya karşı tetikte bekledi. Başbakanın bineceği otobüs ise özel bir köpek tarafından bomba ihtimaline karşı uzun süre didik didik arandı. Özel timler ve keskin nişancılar da kongrenin yapılacağı alanda her yeri kontrol altında tuttu.



Kongre'nin yapılacağı 18 Temmuz Spor Salonu da bayraklarla süslendi. Kongre için Düzce'nin üç milletvekili de erken saatlerde Spor salonuna gelerek son hazırlıkları yerinde kontrol etti. Bu sırada Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ı bekleyen Özbek asıllı bir vatandaş da Yakış'tan oturma izni alabilmek için yardım talebinde bulundu. Yakış Özbek asıllı vatandaşa gerekli yardımı yapma sözü verdi.

Düzce'nin Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Kongre salonuna gelerek seçimleri izledi. Keleş ile Milletvekili Celal Erbay'ın uzun süre konuşması dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Erdoğan'ın da kongreye katılacak olması nedeniyle güvenlik güçleri çok sıkı tedbirler aldı. Kongre salonunun çevresinde adeta kuş uçurtmayan polis ekipleri ve Başbakanlık korumaları solana giren herkesi de sıkı bir aramadan geçirdi, davetlilerin sadece üzerleri değil yanlarında getirdikleri çanta, cep telefonu ve benzeri tüm eşyalar da didik didik arandı.

Erdoğan, Kongre için Düzce'ye Oba Helikopteri ile geldi. Düzce 18 Temmuz Stadı'na inen Başbakan Erdoğan'ı Vali Bülent Kılınç, Milletvekilleri, Belediye Başkanı İsmail Bayram, daire müdürleri ile oda ve dernek başkanları karşıladı. Erdoğan daha sonra stat içinden yürüyerek kongrenin yapılacağı salona geldi. Büyük bir alkış ve tezahurat içinde salona giren Erdoğan'a partililer büyük ilgi gösterdi.

Kongrede yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan Teşkilatların dağılmaması gerektiğinin altını çizdi ve milletvekili seçimleri için yeni seçilecek teşkilatın hızla çalışmalarına başlaması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan daha sonra Başbakanlık otobüsüne binerek Önce Valiliği ardından Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çocuklara oyuncak vatandaşlara da kitap dağıtan Erdoğan'a vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Erdoğan Valilik ziyaretinde Düzce'nin sorunlarını da dinledi.

Erdoğan Valilik ziyaretinin ardından Düzce Belediyesi'ni de ziyaret etti. Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın bina girişinde karşıladığı Erdoğan, Belediye Bandosu ve zabıta birimini selamladıktan sonra Ak Partili ve MHP'li meclis üyeleri ile tokalaşarak belediyeye girdi.
Başbakan Erdoğan Belediye Başkanı İsmail Bayram ile makamında yaptığı görüşmenin ardından Düzce'den ayrıldı.